Uğur Mumcu saygıyla anıldı

Bombalı suikast sonucu 24 Ocak 1993’te yaşamını yitiren gazeteci-yazar Uğur Mumcu, ölümünün 21. yılında Karacabey’de saygıyla anıldı. Atatürk Anıtı’nda toplanan katılımcılar, Uğur Mumcu anısına çelenk ve karanfil bırakarak demokrasi şehitlerini unutmadı.
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen anma töreninde, Uğur Mumcu’nun katillerinin bulunması ve basın özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması istendi. Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Buse Avil’in okuduğu şiir güne anlam kattı.
“Ben, Atatürkçüyüm. Ben, cumhuriyetçiyim. Ben, laiğim. Ben, antiemperyalistim. Ben, tam bağımsız Türkiye’den yanayım. Ben, özgürlükçüyüm. Ben, insan hakları savunucusuyum. Ben, terörün karşısındayım. Ben, yobazların, hırsızların, vurguncuların çıkarcıların düşmanıyım. Dün sabaha değin araştırarak yazdığım hiçbir konuyu yalanlayamadınız. Öyleyse, vurun, parçalayın. Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar doğacaktır” diye haykıran Uğur Mumcu’nun 21 yıl önce karanlık emellerinin ortaya çıkarılacağından korkan, çıkarlarını, yolsuzluklardan, terörden, yasa dışı yollardan sağlayan karanlık güçlerin aracına koydukları bomba ile katledildiğini hatırlatan Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Çeki, “Rahat uyu Uğur Mumcu. Seni hiç unutmadık. Çizdiğin aydınlık yoldan yürümeye ant içtik” dedi. Çeki, “Uğur Mumcu’nun ölümünden bu yana 21 yıl geçti. Katilini bulamadık. Buldurtmadılar. Bizleri bağışlayın Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu, Turan Dursun, Doğan Öz ve Cumhuriyet Şehitleri. Sizleri unutmadık, unutturmadık.
Hedefimiz, hepinizin katillerini bularak bağımsız Türk adaletine teslim etmek ve hayal ettiğiniz çağdaş, laik, bağımsız, antiemperyalist ve Atatürk’ün ilkeleri doğrultusundaki mücadelemizden asla dönmeyeceğiz. Uğur Mumcu ve demokrasi şehitlerimize rahmetle anarken, ‘Uğurlar ölmez’ diye bir daha haykırıyoruz” dedi.
Katılımcılar, Cumhuriyet Alanı’ndaki etkinliğin ardından ADD Karacabey Şubesi’nde açılan, “Uğur Mumcu Stanttı”nı ziyaret etti.
Uğur Mumcu’yu anma programı CHP İlçe Örgütü ile ADD Karacabey Şubesi’nin Öğretmenevi’nde düzenlediği “Demokrasi Şehitlerimizi Anıyoruz” etkinliği ile sona erdi.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.