“Uğur Böcekleri alkışı hak etti”

Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi’nin düzenlediği Yıl Sonu Sergisi izleyenleri büyüledi.
Mustafakemalpaşa Katlı Otopark’da 11 Eylül’de açılan ve bir hafta boyunca ziyaretçi akınına uğrayan sergide el emeği, göz nuru eserler görücüye çıktı. Başkan Hamiyet Özenli önderliğindeki Karacabey AK Parti İlçe Kadın Kolları’nın da ziyaret ettiği sergi hayran bıraktı.
Vatandaşlara sanatsal ve kültürel beceriler kazandırarak, mesleki ve sosyal gelişimlerini arttırmak amacıyla 2009 yılında kurulan ve bugün 12 şubede faaliyet gösteren Uğur Böceği Kültür Merkezi’nde bu yıl 35 farklı branşta 3 bin kursiyerin eğitim aldığı öğrenildi. El sanatları sergisinin ustaca hazırlandığı dizaynı da büyük beğeni topladı.
7 binden fazla eserin sergilendiği sergide eğitmenler Ebru Sanatı’nda; Bekir Özsu, Ahşap Yontu’da; Cengiz Dönmez, Karakalem’de; Volkan Erdem, Foğoğraf’da; Feridun Arslan, Dekoratif Ahşap’ta; Gülşen Çelik, Teship&Minyatür’de; Tayfun Aslan, İğne Oyası’nda; Seda Buz, Ayfer Çetin, Deri Mefruşat’da; Veda Dönmez, Ayşe Başaran, Sibel Okumuş aynı zamanda Giyim’de de eğitmenlik yapan Gül Demir, Hülya Acar, Örgü’de; Hacer Özer, Gümüş Kazaziye’de; Gülşen Vırdınlı, Giyim-Takı’da; Serap Türk Aygün ve El Nakışları’nda; Emine Şahin kursiyerleriyle birlikte hazırladıkları birbirinden güzel ürünleri beğeniye sundu.
Sergiyi gezen AK Kadınlara Ebru Sanatı’nın Kurs Eğitmeni, aynı zamanda AK Parti Kadın Kolları Medya Tanıtım Başkanı Filiz Özsu’nun da eşi olan Bekir Özsu tarafından kitreyle yoğunlaştırılmış su üzerine tezyini kâğıt ile resim yapma sanatı olan Ebru Sanatı hakkında uygulamalı bilgiler verildi. Özsu’nun Ebru sanatını işlediği paha biçilmez değerdeki eserleri göz doldurdu.
AK Kadınlar, “Mustafakemalpaşa Uğur Böceği Kültür Merkezi’nin ebru ve hat gibi geleneksel el sanatlarından mefruşat, dekoratif ürünler ve resimlere uzanan kusursuzca hazırlanmış el emeği, göz nuru eserlerine hayran kaldık. Değerli eğiticileri ve kursiyerleri birçok dalda sergilediği birbirinden güzel eserleriyle örnek teşkil ederek büyük alkışın hakkını vermiş. Sanatla uğraşan insanların ürettikleri geleceğe ışık tutar. 8 yıldır faaliyetlerini fedakârca yürüten Uğur Böceği Kültür Merkezi’nde sanatın ve üretimin her alanında hizmet verilmesi, insanların bir araya gelmesine ve ortak bir hoşgörü ortamının oluşmasına katkı sağlaması, sosyal ve kültürel yaşama canlılık vermesi gerçekten çok güzel. Bu güzel sergide emeği geçen herkesi kutluyoruz. Ayrıca Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın eşi Necibe Kurtulan’ı da Uğur Böcekleri ailesi adına gösterdiği misafirperverlikten duyduğumuz memnuniyet den dolayı da çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.