“Üçüncü göz” ilgi gördü

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası 5. Meslek Komitesi'nin düzenlediği “Karar vericiler için üçüncü göz” istatistik semineri yoğun ilgi gördü.

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü İstatistik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Işığıçok'un sunumuyla gerçekleşen seminerde, karar vericilere iki gözün yetmediğine vurgu yapıldı.

Küreselleşmenin etkisiyle ortaya çıkan acımasız rekabet koşullarında girişimcilere, yöneticilere, politikacılara ve tüm karar vericilere artık iki göz yetmediğini anlatan Prof. Dr. Erkan Işığıçok, gelinen noktada insanların bakış açılarını değiştirerek karar alması gerektiğinin altını çizdi. Farklı bir göz ile bakmanın kaçınılmaz olduğunu dile getiren Işığıçok, birçok firmanın söz konusu rekabet koşullarına dayanamayıp yok olduğunu kaydetti.

Başarılı yapılan istatistiğin, olaylardan önce harekete geçirdiğini ve önleyici tedbir almaya katkı sağladığını söyleyen Işığıçok, yenilikçi ve sistematik yaklaşımların doğru karar alma aşamasında büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Işığıçok, son dönemlerde isminin çok duyulduğunu belirttiği Ar-Ge ve inovasyon kavramları doğrultusunda firmaların çalışmalarını hızlandırmaları gerektiğini bildirdi.

KTSO Başkanı Naci Güncü, katılımcıların sıkılmadan izlediği sunumun ardından teşekkür ederek,  Prof. Dr. Erkan Işığıçok'a günün anısına tablo hediye etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.