Üç yılda projelendiremediniz, üç ayda nasıl tamamlayacaksınız?

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç'un “Ulu Cami'yi 3 ayda tamamlar, ibadete açardım” sözlerine Adalet ve Kalkınma Partisi'nden yanıt geldi.
Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kutluer, Ulu Cami restorasyonun bu zamana kadar bitmesini, “Projenin 3 yıldır Belediye tarafından çizilmemesi”ne bağladı.
Kutluer, “Ulu Cami Restorasyon Projesi, üç yıl gibi uzun bir sürede Belediye tarafından çizdirilmeye çalışıldı. Ancak proje bir türlü bitmedi. AK Parti İlçe Teşkilatı olarak, Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Anıtlar Yüksek Kurulu ile görüşerek projenin bir an önce hayata kazandırılmasına çalıştık.
İş böyle iken, Sayın Koç üç yılda projelendiremediği Ulu Cami restorasyonunu acaba 3 ayda nasıl tamamlayacaktı?” dedi.
Kent Meydanına mescit sözü ne oldu?
Diğer taraftan eski tahıl dükkânlarında (Peynir pazarı) bulunan caminin akıbeti ile ilgili Başkan Koç'u eleştiren Kutluer, “Sizin halka verdiğiniz değer, toplu ibadet yapabilecek mekânları yıkarak onları bodrumlara ve uygun olmayan şartlarda ibadet yaptırmaya zorlamak olmuştur.
Bu despot yaklaşıma halkımızda ciddi bir direnç oluşmuş. Bu aşağılamaya karşı koyarak hala iki yıldan beri bir dükkânı ibadethane olarak kullanmaktadır.
Müftülükle Belediye arasında yapılan yazışmalarda, Kent Meydanı'nda şartlar müsait olduğunda mescit yeri tahsis edileceğini belirtilmişti.
Sayın Koç, Kent Meydanı'nda yaptırılacak olan caminin inşa edilmeme sebeplerini hala neden halkla paylaşma cesaretini gösteremiyorsunuz? Yoksa şahsi menfaatler mi sizi topluma hizmet etmekten uzaklaştırıyor” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.