Tut diye verdiler !

Amerika tarafından yakalanarak, Türkiye'ye emanete verilen Abdullah Öcalan bugünlerde “TIME” gazetesine göre dünya basınında en fazla yer alan iki isimlerden biri oldu.
İkinci isim ise Fettullah Gülen.
İnsanlık için ne yaptıklarını bilmem ama Amerika için Büyük Orta Doğu Projesine yardımcı oldukları kesin.
Abdullah Öcalan bize emanet verdiğinde, kendisine sunulacak makam yoktu. Barzani'nin Kuzey Irak, Talabani'nin ise Irak Devlet Başkanı yapılma planları vardı. Bu planların uygulaması için Türkiye'nin Amerika ile sorunlu olmaması gerekliydi. Onun için Apo, Türkiye'ye verildi. Arkadan Irak işgal edildi.
Türkiye'de de idam, barış güvercini Ecevit tarafından kaldırıldı. Olay zaman içine yayıldı. Planlar yavaş yavaş işleme konuldu. Önce Irak işgal edildi, Türkiye'de AKP iktidar yapıldı, işgal altında bulunan Irak ile PKK sorunları görüşüldü, Kuzey Irak'a girmek yasaklandı. Barzani başkanlığında Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi “Kürt Devleti” oldu. Şimdi sıra Apo'ya makam oluşturmaya geldi.
2009 yılında yapılan, Belediye seçimlerinde söylemiştim; Apo'yu bize tut diye verdiler, yut diye vermediler. Tutma süreci tamamlandı. Şimdi oyuna dahil etme süreci uygulamaya konuyor.
2009 yılında Nevruz öncesi, hatırlarsak Leyla Zana; “Apo bizim Kürdi Federasyon Başkanımız” demişti. Sıra bu süreçte… Kaç gün, kaç ay, kaç yıl sürer bilmem ama plan bu.
Analar ağlamasın…
Karalar bağlamasın…
Kapkara bir gelecekten tüm yöneticilerin haberi var ama bize öyle tablolar çiziyorlar ki şaşırıyorum… Millette saf saf bakıyor. Benim içime gözyaşlarım akıyor.
Güneydoğuda bizim insanlarımız, Kuzey Kıbrıs Barış Hareketi'nde Kıbrıs'a ve Güney'e kaydırılan askerlerimize koyununu, kuzusunu, karpuzunu, kavununu, verirken, şimdi ne hale geldik?
Bizi yönetenler, dış güçlere inanıp ne hallere geldik?
Ne oldu bize, neden geldik dize?
İyi işler yapanlar, iyiliklerini gizlemez…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.