Türkkan’a ikinci tasfiye şoku

Türkkan’a ikinci tasfiye şoku
Karacabey AK Parti’de sular durulmuyor. Partinin ağır toplarından Halit Türkkan’ın ikinci kez tasfiye edilmek istenmesi, eleştiri oklarının Ali Koyuncu’ya yönelmesine neden oldu.
Seçim sürecinde İl tarafından onaylanmadan oluşturulan AK Parti geçici yönetiminde, İlçe Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Halit Türkkan’ın yeni yönetimde ise yer almadığı belirtildi.
AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun devreye girmesiyle oluşturulduğu ileri sürülen yeni İlçe yönetiminde Halit Türkkan’ın devre dışı bırakılmak istenmesi, vefasızlık örneği olarak değerlendirildi.
İkinci kez tasfiye edilen Türkkan’a haksızlık ve büyük bir vefasızlık yapıldığını ileri süren bazı partililer, durumun hiç de etik olmadığını kaydetti. Parti içindeki Türkkan’cılar, yerel seçimlerin kazanılmasında ve özellikle İl Genel Meclisi üye sayısının korunmasında büyük hizmetleri olan birinin, ikinci kez silinmesinin üzüntü verici olduğunu dile getirdi.
Gelişmelerin ardından telefonla görüştüğümüz Halit Türkkan, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmak istemediğini söyledi.
AKP İlçe Başkanı Adem Surguç da, net bir açıklama yapmazken, “Kesin bir şey yok. Çalışmalarımız sürüyor. Yeni yönetim kurulu oluşturulma konusunu bir hafta içinde kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.