Türkkan gövde gösterisi yaptı

Karacabey AKP eski İlçe Başkanı Halit Türkkan, belediye başkanlığı için aday adaylığı açıklamasını yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

Dün, AKP İlçe Binası'nda konuşan Belediye Başkanı Aday Adayı Halit Türkkan'ı çok sayıda partili yalnız bırakmadı. Özellikle muhtarların Türkkan'ın yanında yer alması dikkatlerden kaçmadı.

Konuşmasına kendisini tanıtarak başlayan Halit Türkkan, “1952 yılında Çamlıca Köyü'nde doğdum. İlköğrenimimi 14 Eylül İlkokulu'nda aldım. Ardından hafızlığımı İsmail Hakkı Tekkesi'nde yaptım. Daha sonra Bursa İmam Hatip Lisesini bitirdim. Aynı yıl Yüksek İslam'a girdim. 13 yıl Manisa İmam Hatip Lisesi'nde öğretmenlik yaptım. 10 yıl Karacabey İmam Hatip Lisesi'nde hem öğretmenlik hem idarecilik görevimi başarıyla yürüttüm. 2003 yılında emekli olduktan sonra AKP İlçe Başkanlığı görevine layık görüldüm. Nasıl bir ilçe başkanlığı yaptığımı herkes iyi biliyor. İlçe başkanlığım dönemimde 24 saat telefonum açıktı. 7 yılda İlçe Binası hiçbir gün kapalı olmadı. Her gün partime gelerek vatandaşımızın sıkıntılarını dinledim. Dertlerine derman olmaya çalıştım. Bursa mitinglerine 60 otobüs kaldırıyorduk. Dini bayramlarda en az 100, 150 kişiyl İl Başkanlığı'mıza bayramlaşmaya gidiyorduk. Bizden önce partiler sadece seçim zamanlarında köylere gelir deniliyordu. Yalnızca kutlu doğum etkinliklerinde, cenaze törenlerinde değil, her hafta köylerimizi geziyorduk. İlçe başkanlığı dönemimde 3 genel seçim, 2 yerel seçim ve 2 referandum olmak üzere 7 seçim geçirdim. Seçimler konusunda engin tecrübelere sahip oldum. Yerel ve genel seçimlerin özellikleri ayrıdır. Genel seçimlerde,  partinin tabanı partisine küsmez. Bir başka partiye oy vermez. Seçmen, genel seçimlerde partisine küs de olsa destekler. İktidardan düşmesini istemez. Ama yerel seçimlerde zemin çok kaygandır. Yerel seçimlerde, seçmen yerini çok rahat değiştirebilir. Seçmen arzu ettiğini partisinin adayında görmezse oyunu gizler. Bunun en güzel örneğini 2009'daki seçimlerde yaşadık. Partimden ayrılırken oy oranımız yüzde 44'tü. Belediye seçimlerini yüzde 22 ile kazandık. Oy oranımızda yarı yarıya düşüş yaşadık. Bu halkımızın, bizim gösterdiğimiz adayımıza olan tepkisiydi. Başbakanımız, adayların arasında kim bir oy fazla alacaksa bana o adayı getirin diyor. Bir oyun öneminin üzerinde ısrarla duruyor. Çünkü önümüzde 3 tane çok önemli seçim var. Bunlardan birincisi 5 ay sonra uygulayacağımız yerel seçimler. Başbakanımızın amacı oy oranımızı yüzde 50'nin altına düşürmemek. Biz de pazara kadar değil, mezara kadar onun yanında olduğumuzu göstermek zorundayız. 1 fazla oyu 9 aday adayı arasında kim alacaksa onun yanında yer alacağız.

Büyükşehir'e bağlanmamız nedeniyle 64 köy, belediye başkanlığı için oy kullanacak. 64 köyde de 20 bin 800 seçmen var. Bu oylar belediye başkanı adayını belirlemede çok önemli rol oynayacak. Köylerimizde bize küskün ve kırgın olan bir kitle var. İl ve ilçe teşkilatımız 9 aday adayının arasından hangisi belediye başkanı adayı olsun diye soracak. Anketler yapıldığı zaman, en güzel sonuç çıkaracaktır” dedi.

Aday adayı bolluğundan memnuniyet duyduğunu bir kez daha dile getiren AKP İlçe Başkanı Murat Erol, “En iddialı parti olduğumuzu 9 aday adayımızla gösterdik. Aday adayı çokluğumuz bizim zenginliğimizdir. Karacabey'e hizmet etmek için AK Parti'yi seçmiş olan arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Belediye'ye bayrak dikmek gibi bir derdimiz yok. Biz hizmete talibiz. Karacabey'in 2002 yılından bu yana alamadığı hizmeti getirmeye hazırız” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.