“Türkiye iflasa sürükleniyor”

Vatan Partisi Karacabey İlçe Başkanı Hüseyin Kurur, AK Parti Hükümeti’nin ülkeyi artık yönetemediğini ve “Kriz miriz yok” diyerek halkı oyalama taktiği içinde olduğunu iddia etti. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Kurur, Türkiye’nin ekonomik anlamda büyük bir çıkmazın içinde olduğunu söyledi.
Vatan Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Kurur, şunları kaydetti: “10 yıldır AKP Hükümeti’ni uyardık ancak oralı olmadılar. AKP’nin şimdi bu ülkeyi yönetecek hali kalmamıştır. Kriz patladı ve bütün sektörlere sıçramış durumda. Kriz aslında ABD’nin dolar savaşından önce patlamıştı. 2008 yılında başlayan krizin önceliklerinden farklı olduğunu 2010 yılında gören hükümet, paniklemeye başladı. 13 yıl zalimce devleti ekonominin dışına itme çabalarını 2015’de kısmen terk ettiler, yatırım ve üretimden bahsetmeye başladılar. 2016 yılında büyüyen panikten dolayı ekonomide milli seferberliği ilan ettiler. Devletin kalan kurumlarını Varlık Fonu çuvalına doldurdular. Devletin 50 bin konutunu ve çiftçinin ürettiği pancar fabrikalarını gözü dönmüş olarak sattılar.
Şu an Türk milleti kredi batağına saplandı. 21 milyon insan, kredi borcunu ödeyememekte ve bankaların takibine takılmış durumdadır. Ayrıca, son yıllarda banka sayısı azalmaya başladı ve bankalar 8 bin 28 personeli işten attı. Bankalar bireysel esnaf kredilerini durdurdu. Büyük firmaların yurtdışına kaçmasından iflas ettiğimiz net olarak ortaya çıkmaktadır. 5 ayda 250 şirket konkordato ilan etti. Kapanan şirket sayısı daha da çoğalmaktadır. Uzmanların ‘kriz yangınları’ diye yorumladığı fabrika yangınlarının artması, satılamayan 3.5 milyon konutlar, Koç ve Sabancı gibi holdinglerinin bile işçi çıkardığı bir ortama girdik. İflaslar kaçınılmaz halde devam etmektedir. Gelecek aylarda neler olacağını AKP bile kestiremiyor. Ülkemizi yönetemeyen AKP hükümeti ile karşı karşıyayız. “Kriz miriz yok” iddiaları tamamen halkı oyalama taktiğidir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.