“Türkiye CHP ile kurtulacak!”

Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Örgütü Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Tek aday olan Murat Tanrıverdi, CHP İlçe Başkanlığı’na seçildi.
“İlk hedefimiz bundan sonraki yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partili bir Belediye Başkanı çıkartmaktır” diye konuşmasına başlayan Tanrıverdi, “Amacımız kimseyi ötekileştirmemektir. Onları, diğerleri, karşı taraf yaratmamaktır. Amacımız bir ve bütün olmaktır. “Biz” olmaktır, yerelde ve genelde Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyabilmektir” dedi.
Kongre’ye; CHP Bursa Milletvekilleri Orhan Sarıbal ile Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, CHP eski Bursa Milletvekilleri Turhan Tayan ve Yahya Şimşek, il ve ilçe yöneticileri, siyasi ve sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri ile çok sayıda delege ve partili katıldı.
CHP eski Bursa Milletvekili Yahya Şimşek başkanlığındaki divanda; Sadır Kırlı ile Erhan Gül yer aldı.
Sorun, yargıdaki bağımsızlığın kaldırılmış olması
Divan Başkanı Yahya Şimşek, “En önemli sorunumuz yargı bağımsızlığının kaldırılmış olmasıdır. Bir ülkede yargı bağımsızlığı elden gitmişse, o ülkede huzurun ve adaletin gerçekleşmesine imkan yoktur. Ergenekon ve Balyoz davalarında günahsız insanlara kanıt olmadan ömür boyu hapis cezaları verildi. Düşünülen hedefe ulaşılınca, Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla bütün tutuklular tahliye oldular. Sayın Cumhurbaşkanı dedi ki, ‘ Biz bu konuda aldatıldık’. Bu gerçekten çok ciddidir. Kişilerin yaşam haklarını elinden alıyorsunuz, sonra da aldatıldık da böyle karar verdik diyebiliyorsunuz. Türkiye’de ne iç politika ne de dış politika sağlıklı yürütülmüyor. Bu ülkede hukukun üstünlüğü, adalet, laiklik ve özgürlükler maalesef büyük darbe almış durumdadır” dedi.
Anlattık, uyardık, sonuçlar ortada
Bursa Milletvekili Turhan Tayan, “Gerek 7 Haziran, gerekse 1 Kasım seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi olarak Mudanya ve Nilüfer hariç, Türkiye genelinde yüzde 25 oy alarak duraksadığımızı görüyoruz. Yapılan bu kongreler partim için muhasebe ile revizyon yapma fırsatıdır. Umarım öyle olur. İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu için kamulaştırma yerine toplulaştırma denilen hokkabazlıkla çiftçimizin toprağının elinden alındığını görüyoruz. Anlattık, buna karşın vatandaşımız AKP’ye oy verdi. Taşeron uygulamasından şikayet ettik, işçiler yine gitti AKP’ye oy verdi. Yıllarca Okçugöl yolunun yapılmayışından şikayet ettik. 14 senedir bu yolu yapmadılar. Ölümcül kazalara seyirci kalmaya devam ediyorlar. Buna rağmen yine AKP’ye oy verdiler. Geldik, Gölecik Barajını yapın dedik. Şu anda Karacabey’de içme suyu kesintisi var. Diyorlar ki, “Yeşildere Barajı inşaatı devam ediyor” Aynı ilçede iki tane baraj inşaatı olmazmış bu bitecek ondan sonra Gölecik Barajı’na başlayacaklarmış. Devlet işlerinde bir öncelik sırası vardır dedik. Karacabey ve ülke genelinde çiftçinin, emeklinin, işçinin hakkını savunduk ama oylar nedense AKP’ye gitti. Neden? Niye böyle oluyor? Nerede kusurumuz var? diyerek bu sorunu çözmemiz gerekir. Kazanır duruma gelmek zorundayız. Son seçimi AKP kazanmadı, biz kaybettik’ dedi.
Bu ampulü sola çevirmeliyiz
AKP’yi sert bir dille eleştiren CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “Karacabey soğanı zekaya iyi geliyor, bu memleketi yönetenlere de soğan göndermek lazım. Eğer bunlar yeterince soğan yemiş olsaydı, memleketi bu hale getirmezlerdi. Suriyelilere devlet bütçesinden şu ana kadar harcanan para 8 milyar dolar. Bir de buna ‘Kaçaksaray’ın aylık ısınma bedellerini ekleyin. Milletin anasını ağlatıyorlar. Ama biz asgari ücreti 1.500 TL yapacağız, emeklilerimize dini bayramlarda iki maaş ikramiye vereceğiz deyince, ‘kaynak nerede’ diye soruyorlar.
Göreceksiniz, bu adam ülkeye başkanlık sistemini getirecek. Her şeyin sahibi olmak istiyor. Çünkü tek olmak istiyor. Bu ülkeyi çok büyük belalara sürükleyecekler. Bu Cumhurbaşkanı’nın ne yaptığını, ne durumda olduğunu hiçbir siyaset bilimci çözemez, açıklayamaz. Bunu ancak doktorlar açıklayabilir. Bu ampulü sola çevirmeliyiz. Sola çevirince mecburen gevşeyecek ve düşecektir. Eğer bunu yapmazsak Türkiye diye bir ülke de kalmayacak. Bunları da ancak ve ancak CHP gönderir. İlk işiniz Karacabey’de Belediye’yi kazanmak olmalıdır. Bunun için çalışmalara şimdiden başlayın. Biz bu başarıyı Yalova’da gerçekleştirdik. İnanırsanız, birlik olursanız siz de başarabilirsiniz.” diye konuştu.
2019′da Karacabey’le Mudanya kardeş belediye olacak
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “2019 yılında Karacabey’i kardeş belediye olarak görmek istiyoruz. Cumhuriyeti kuran biziz, sahip çıkan biziz, o halde yöneten de biz olmalıyız. Yeni Karacabey ilçe yönetimine başarılar diliyorum” dedi.
CHP’liler tek yürek olmalıdır
Partililere bütünlük çağrısı yapan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Türkiye çok güç dönemden geçiyor. Özellikle CHP’liler tek yürek olmalıdır. Birbirimizle uğraşmadan, çok çalışmak zorundayız. Türkiye’nin bütünlük içindeki CHP’ye çok ihtiyacı var” dedi.
Avil’in duygu yüklü konuşması
CHP eski İlçe Başkanı Gönül Avil veda konuşması yaparken duygulu anlar yaşadı. Görevde olduğu 4 yıl içinde Karacabey’de partinin oylarını yükselttiklerine dikkat çeken Avil, “Eğer kamuoyunun ilgisini biraz daha diri tutabilseydik belediyeyi de kazanırdık. Hala bunu başaracak gücümüz var. Partimizin en büyük gücü kadınlarımızdır. Parti olarak en büyük eksikliğimiz ise sevgidir. Yeni dönemde bu önemli sıkıntının çözülmesi gerekiyor. Bana her zaman destek veren başta yönetim kurulunda görev alan arkadaşlarıma, partililerime, milletvekillerime, il yöneticilerime ve partimizi her sabah düzenli olarak açan ve akşam 17.00′ye kadar hizmet veren Nevin Akıncı arkadaşımıza sonsuz teşekkür ediyorum.
Genç ve dinamik arkadaşımız Murat Tanrıverdi başkanlığındaki yeni yönetime başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşımak istiyoruz!
Son olarak sahneye çıkan Murat Tanrıverdi, “Aday olmamın sebebi, değerli partililerimden gelen yoğun taleptir. Son derece onur duyarak yapacağım bu göreve beni layık görmeniz gurur kaynağım olmuştur. Sevgisi yüreklerimizden asla sökülemeyecek olan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk diyor ki, “Benim iki büyük eserim vardır. Birincisi Türkiye Cumhuriyeti, ikincisi Cumhuriyet Halk Partisi’dir”. Atamızın bu sözlerinden kendimize görev çıkararak Türkiye Cumhuriyeti’ni ve onun kurucu gücü olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne hep beraber sahip çıkacağız. Cumhuriyet Halk Partisi’nden şahsi bir menfaat sağlanamayacağı zaten ortadadır. Aksine ben ve Yönetim Kurulu arkadaşlarım bir çok özveride bulunarak bu görevi hakkıyla yerine getirmeye çalışacağız. Daha önce görev yapmış arkadaşlarımızın bilgi ve tecrübesinden, yeni görev alacak arkadaşlarımızın heyecanından faydalanacağız. Yönetim Kurulumu oluştururken mümkün olduğunca birbiriyle uyumlu çalışabilecek arkadaşları göz önünde tuttum. İlçemizin her yerini ve her kesimini temsil etmeye çalıştık. Zaten birçok particimiz kendisine aktif görev verilsin, verilmesin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olarak çalışmakta, bu da bize ayrı bir güç vermektedir.
5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verildiği gündür. Şölenimizin böyle bir güne gelmiş olması anlamlıdır. Partimizin cefakar kadınları baş tacımızdır. Amacımız kimseyi ötekileştirmemektir. “Onları, diğerleri, karşı taraf” yapmamaktır. Amacımız bir ve bütün olmaktır. “Biz” olmaktır. Amacımız, yerelde ve genelde Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyabilmektir.
Neredeyse iki dönemdir görevini büyük bir özveri ve başarıyla yapan ilçe başkanımız Gönül Avil’e ve yönetim kurulu üyelerine şimdiye kadar yapmış oldukları zorlu çalışmalarından dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır. Kazanan Karacabey ve Türkiye olacaktır” dedi.
Murat Tanrıverdi İlçe Başkanı seçildi
CHP Kongresi’nde, 229 delegeden 91′i oy kullandı. Tek aday Murat Tanrıverdi, kullanılan 91 oydan 88′ini alarak CHP’nin yeni Karacabey İlçe Başkanı oldu. Kongrede 2 oy geçersiz bir oy da boş çıktı.
Tanrıverdi’nin Başkanlığı’ndaki Yönetim Kurulu Üyeliklerine; Tuğba Aka, Hüseyin Arıburnu, Murat Coşan, Ayfer Çiftçi, Mesut Coşkun, Filiz Çolak, Ferudun Koç, Seyfettin Koç, Leman Küçük, Ersel Öktem, Engin Özdemir, Semih Uzunoğlu, Güzin Yeşilova, Ercan Yıldız getirildi.
İl Delegeleri ise şu isimlerden oluştu: Vahap Aka, Sabri Altınbaş, Seher Apaydın, Gönül Avil, Ertuğrul Babadağlı, Gözde Bucak, İbrahim Bursalı, Mehmet Çakır, Filiz Çolak, Nermin Dağlı, Mustafa Gürgen, Kıymet Kırlı, Ferudun Koç, Hasan Hüseyin Kula, Serpil Kurban, Ayhan Kutku, Ersel Öktem, Nusret Pullu, Murat Tanrıverdi, Semih Uzunoğlu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.