Türk Zeka Oyunu ‘Mangala’ tanıtıldı

Karacabey Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ve Karacabey Anadolu Lisesi Ömer İşcan Çok Amaçlı Spor Salonu’nda gerçekleşen etkinlikle eski bir Türk zeka oyunu olan ‘Mangala’ tanıtıldı.
Konu ile ilgili bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe müdürü S. Ayhan Sağlam; “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa yaptığı protokolleri ilçemizde uygulamaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Türk zeka oyunu olan ‘Mangala’ nın önce öğretmenlerimiz daha sonra da öğrencilerimizin öğrenmesini sağlamak amacı ile 7 Mart 2018 Çarşamba günü programımızı gerçekleştirdik.
İlçemizde bulunan okullarımızdan gönüllü öğretmenlerin katıldığı etkinlikte önce öğretmenlerimize oyun kurallarını ve genel hükümlerini anlatarak katılımcıları oyunu oynayabilme aşamasına getirdik. Bundan sonra da öğretmenlerimiz okullarında öğrencilerine oyunu tanıtarak öğrencilerini rahatlıkla oynayacakları hale getirecekler. Öğretmenlerimiz okul içi müsabakalar düzenleyerek okul birincilerini tespit edecekler ve nihayetinde süreci ilkokul ve ortaokullarda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, Liselerde ise 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda ilçe şampiyonaları düzenleyerek tamamlayacağız. Böylece unutulmaya yüz tutmuş bir oyun kültürümüzü tekrar aşılamış olacağız.
Bu vesile ile örnek işbirliği ve ev sahipliğinden dolayı Anadolu Lisesi Müdürlüğümüze, mangala eğitmenimiz aynı zamanda Okçuluk ile Atlı Okçuluk Antrenörümüz Rıdvan Hız’ a teşekkür ediyorum” dedi.
Katılımcılara teşekkür eden Milli Eğitim Şube Müdürü Hikmet Ulga ise; “Yeni nesli teknoloji bağımlısı olmaktan uzaklaştırmak yolunda oldukça başarılı bir oyun kurnazlık, uyanıklılık, önceden görme, esneklik, direnme, sağgörü ve bellek gibi unsurları içerisinde bulunduran bu oyununun sıkça oynanması gerekir. Uzun sürelere ihtiyaç duyulmadığı için okullarda teneffüs aralarında bile oynanıp sonuçlandırılabilir. Bu yüzden tüm öğrencilerimize tavsiye ediyorum. Katılımcılara başarılar diliyor ilçe şampiyonalarını sabırsızlıkla bekliyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.