Türk çocuğu Atatürk’ün aynasıdır

Karacabey'de dün kutlanan “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” etkinlikleri görülmeye değerdi. Birbirinden güzel ve renkli gösterilerle izleyenleri mest eden Cumhuriyet İlk/Orta Okulu'nun 23 Nisan çocukları, izleyenlerden tam not aldı.
    Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri, daha sonra Kapalı Spor Salonu'nda ilçe halkının da katılımıyla sürdü. Törende ayrıca, hükümetin ulusal bayramlarda çelenk sunmaya kısıtlama getirmesini eleştiren CHP, MHP, DSP ve ADD ilçe yöneticileri, Atatürk Anıtı'na karanfil bıraktı.
23 Nisan etkinliklerine Kaymakam Ahmet Yurtseven, Garnizon Komutanı Hayati Sarı, Belediye Başkanı Ergün Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Tezcan Aydın, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, CHP, MHP ve ADD ilçe yöneticileri, daire amirleri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum örgütleri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda ilçe halkı katıldı. Diğer taraftan AKP'yi temsilen yalnızca Yönetim Kurulu Üyesi Nesimi Giray Günaydınlı'nın katılması ise dikkat çekti.
Diğer taraftan 23 Nisan etkinliklerinin M. Fehmi Gerçeker Stadı'ndan Kapalı Spor Salonu'na alınmasına tepki gösteren veliler, “Kutlamalar statta yapılsaydı ne olacaktı? Kapalı Spor Salonu'nda adım atmaya yer yok. Hem çocuklarımız gösterilerini rahat yapamıyor, hem de veliler izleyemiyor. Yoğun kalabalık ortamı da boğuyor. Kutlamaların statlarda yasaklanmasına bir anlam verebilmiş değiliz. Böyle sıkışık ortamlarda bayram kutlaması mı olur” diyerek eleştiride bulundu.
Sunumunu Cumhuriyet İlk/Orta Okulu Öğretmenlerinden Erkan Faraşat ile Öğrenciler; Yiğit Mirza ve Selenay Sucu'nun gerçekleştirdiği programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Rafet Yılmaz yaptı.
Tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Bayramını kutlayan Yılmaz, etkinliklerde emeği geçenlere de teşekkür etti.
Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ahmet Reşat Karaoğlu'nun günün önemini belirten konuşması büyük alkış aldı. Atatürk'ün bu ülkeyi çocuklara armağan ettiğine vurgu yapan Karaoğlu, “Türk çocuğu Atatürk'ün aynasıdır” mesajını verdi.
Programda daha sonra Belediye Başkanı Ergün Koç, Cumhuriyet İlk/Orta Okulu'na verdiği destekler nedeniyle Kaymakam Ahmet Yurtseven tarafından plaketle onurlandırıldı.
İlçe ve okul genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesiyle devam eden 23 Nisan etkinlikleri, birbirinden güzel ve renkli gösterilerle izleyenleri büyüledi.
    Halk Oyunlarından şiirlere, müzikli gösterilerden danslara kadar mükemmel bir performans gösteren minik öğrenciler, dakikalarca alkışlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.