Turizmin önemini iyi anlamalıyız!

 

Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi'ndeki programa Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ahmet Türk, turizmin önemine değindi. Doğal ve kültürel kaynaklarımızın korunmasında turizmin ayrı bir yeri olduğunu anlatan Türk, “Turizm, bacasız sanayidir. Ülkemizin sahip olduğu olanakları en iyi şekilde tanıtmalıyız. Bu görev herkesindir. Turizm ırkçılığı ortadan kaldırdığı gibi evrensel barışa da büyük katkı sağlar. 20. yüzyılda olduğu gibi 21. yüzyılda da turizm önemini giderek artıracaktır.

2011 yılında ülkemize 30 milyon turist gelmiş ve 25 milyar dolar gelir elde edilmiştir. 2012’de bu oran 32 milyon turist ve 27 milyar dolar hedeflenirken, 2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar gelir amaçlanmaktadır.

Turizm dış ticaret, enflasyon ve işsizliği de önleyen en önemli unsurdur. Devletimiz turizmi sürekli desteklemeli, vatandaşlarımız da turistlere yolacak kaz gözüyle bakmamalıdır. Türk misafirperverliğini tüm dünyaya göstermeliyiz” dedi.

Türk’ün ardından slayt gösterimi şeklindeki “Türkiye Tanıtım Sunumu” katılımcılardan tam not aldı.

Edebiyat Öğretmeni Mehmet Güler eşliğinde öğrencilerin okudukları şiir ve söyledikleri türküler ise mest etti.

Ardından yine Mehmet Güler önderliğinde öğrencilerin Türk misafirperverliğini konu alan skeç gösterisi görülmeye değerdi.

Koro eşliğinde öğrencilerin seslendirdiği kültürümüze ait ezgiler keyifli dakikalar sundu. Halk oyunları gösterileri devam eden program ödül töreniyle sona erdi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.