“Turizm cennetine bunu mu layık gördünüz?”

Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey Belediye Meclis Üyesi Kemal Ziya Koşaner, yaz ortasında Yeniköy yoluna mıcır ile kaplama yapılmasının kazalara davetiye çıkardığını savunarak, “İnsanların can ve mal güvenliğine kastedilmesi bizim için oldukça üzücü olmuştur” dedi.
Hafta sonu Yeniköy yolunda yapılan mıcır çalışmasını eleştiren Kemal Ziya Koşaner yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Yıllardır kanayan yara Yeniköy yoluna, yaz ortasında insanların can ve mal güvenliğini hiçe sayarak mıcır ile kaplama yapıldı. Yapılan bu işlem neresinden tutarsanız elinizde kalıyor.
Öncelikle mıcır dediğimiz bu kaplama türü, ilk döküldüğü anda ve araç geçme sıklığına bağlı olarak takip eden muhtelif günler boyunca hareketli bir zemin oluşturmaktadır. Bu tür bir zemin, biraz fazla sürat veya ani frenleme yapmak gerektiğinde kazalara davetiye çıkarmaktadır. Küçücük bir dikkatsizlikte araçların yoldan çıkması işten bile değildir.
Biraz yakın takipte bulunan seyir halindeki araçlar, yoldan fırlayan taşlar yüzünden cam kırılması, çatlaması, boya çizilmesi gibi hasarlar almışlardır. Başına gelenler bilir, dar bir yolda araç camınızın aniden patlaması, görüş mesafenizi sıfıra düşürmekte ve sürücüye ani bir panik yaratmaktadır. Ayrıca yolun en dış iki tarafında bir türlü sıkışmadan kaba bir şekilde kalan mıcırlar, aniden kenara kaçmanız gerektiğinde büyük tehlike yaratmaktadır.
Yeniköy yolundaki çalışmanın Cumartesi günü başlanıp, Pazar günü de devam ettirilmesine birçok vatandaşımız anlam verememiştir. Çünkü hafta sonu, bu yolun en fazla kullanıldığı 2 gündür. Bu günlerde buraya şehir dışından ilk defa gelen birçok insan vardır. Çalışmaya hafta sonu başlanmamış olsa, hem yolun acemisi olan bu insanlar tehlikeyle boğuşmak zorunda kalmazlar, hem de yoldaki çalışma yüzünden duraklamaz ve beklemezler.
Ayrıca bu tür bir kaplama, yağan ilk yağmurda içine su alarak birçok yerinden patlayacak, hele bir de kar ve don olayına maruz kaldığında yamalı bohça haline gelecektir. Olan yine milli servetimize olacak, milletin parası yollara savrulduğuyla kalacaktır.
Yıllar önce bu yol için projeler yapıldı, planlandı ve yol güzergahı çizildi. Karacabeyli yöneticiler yolun yapılmasının programa alındığını defalarca dile getirdi. Ben de bunun doğru olup olmadığını ilk ağızdan öğrenmek için Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne gittim. Bana söylenen; “Yolun sadece planlandığı, yapım için her hangi bir program olmadığı, yapılacak olan yolun da Seyran kavşağı ile Kurşunlu arası olduğu, Karacabey ile Akçasusurluk arasının Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğu” yönündeydi.
Keşlik Köyü’müzün yolu yeni yapıldığında hepimiz gıpta ile baktık. Keşke bütün köy yollarımız böyle bir sıcak asfaltla kaplansa, herkes gideceği yere konforlu bir şekilde gitse dedik. Ancak Yeniköy yoluna dökülen mıcırı görünce, insanların can ve mal güvenliğine kastedilmesi de bizim için oldukça üzücü olmuştur. Yol, bir kaç ay önce yapılmış ufak tefek sıcak asfalt tamirli haliyle daha iyiydi. En azından sürüş güvenliği tehlikede değildi. Kimsenin başına en ufak bir kaza gelmemesini dileyerek, vatandaşlarımızın bir an önce söz verilen 12 metrelik sıcak asfalt yola kavuşmasını diliyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.