Turhan ve Dingin’e veda yemeği

Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 9 yıl görev yaptıktan sonra kadrosunun bulunduğu Balıkesir’in İvrindi ilçesine atanan Hasan Turhan ile daha önce ilçede Şube Müdürü olarak görev yapan Emin Dingin için önceki akşam bir veda yemeği düzenlendi.
Borsa Lokantası’ndaki yemeğe AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı, Kaymakam Dursun Balaban, Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Eken, milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve bazı daire amirleri katıldı.
Hasan Turhan’ın yanı sıra daha önce Karacabey’de Şube Müdürü olarak görev yapan ve daha sonra Bursa’nın Büyükorhan ilçesine atanan Emin Dingin için de gerçekleştirilen veda yemeğinde hüzün hakimdi.
Gecede kısa bir konuşma yapan ve Karacabey’e 22 yıl önce İkizce Köyü’ne öğretmen olarak geldiğini ifade eden Emin Dingin, “Bir yerde fazla kalan kişilerin yıprandığı söylenir. Ben asla yıpranmadım. Burada güzel dostluklar edindim” dedi. Aynı zamanda şairliği ile de tanınan Dingin, konuşmasını şiir kitabında yer alan bir veda şiiri ile noktaladı.
Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan ise, Karacabey’e 3 aylığına geldiğini ve 9 yıl kaldığını anlattı.
Kaymakam Dursun Balaban, Hasan Turhan’la 5 yıl görev yaptıklarını ve bu süre içerisinde eğitim adına güzel işler çıkartıldığını söyledi.
Balaban, “İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Karacabey’deki eğitim kalitesi için hiçbir zaman bana başarılı dedirtemedi. Çünkü ben başarılarla yetinmeyen bir kişiyim. Yolunuz açık olsun” diye konuştu.
AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı ise, böyle bir gecede bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Matlı ailesi olarak eğitim gönüllüsü olduklarına dikkat çeken Önder Matlı, konuşmasında terörü de lanetledi. Terörün eğitimle yok olacağına inandığını vurgulayan Matlı, “Sayın Hasan Turhan’ın bizlere çok büyük katkıları var. Rahmetli babamızla başlayan eğitim zincirine bizler devam ettirdik. Sayın Kaymakamımız da her zaman yanımızda oldu.
Demokrasiyle beraber insan kalitesini de artırmamız gerekiyor. Bu da eğitimle çözülür. Hasan Turhan her zaman gönlümüzde yaşayacak. Ben de her zaman kendisinin yanındayım. Başarı çıtasını nereye giderse gitsin yükselteceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.Gecede Bursa Milletvekili Önder Matlı ile Kaymakam Dursun Balaban, Emin Dingin ve Hasan Turhan’a günün anısına çiçek ve plaket takdim etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.