Turhan Tayan’ın Karacabey çıkarması!

Tayan, “Karacabey rant kavgalarının yapıldığı bir alan olamaz”:
 
 
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Karacabey Teşkilatı’na seçim sonrası ziyaret gerçekleştirdi.
Genel Seçimler sonrası ilk kez Karacabey’i ziyaret ettiği öğrenilen Tayan ziyaretinde, domates, buğday ve mısır üreticilerinin sorunlarını masaya yatırdı.
Karacabey’in tarım konusunda Türkiye’nin önemli kentlerinden biri olduğunu belirten Tayan, “ Karacabey’de buğday alım fiyatları 65 kuruşla açılıp hemen ardından 53 kuruşa kadar düştü ve en acı tarafı buğday hasadıyla beraber mısır hasadı başlamadan Bandırma’dan Türkiye’ye buğday ve mısır ithaline başlanıldı. Şuanda bir taraftan buğday bir taraftan mısır tırlar ile ülkeye dağıtılıyor. Ekim ayında beklediğimiz mısır hasadı öyle anlaşılıyor ki üreticimizi büyük bir hayal kırıklığına uğratacaktır. Dışarında mısır ve buğday ithal eden       Kemal Unakıtan’ın Karacabey’deki işbirlikçileri kimlerdir bunları araştırıp ortaya çıkaracağız. Karacabey rant kavgalarının yapıldığı bir alan olmaz” dedi.
Karacabey’in Gölecik Barajı sorunu giderilemedi!
Karacabey’in içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Gölecik Barajı’nın hala bitirilemediğini ifade eden Tayan, “ Gölecik Barajı hem bağlı olduğu köylerin sulama ihtiyacını karşılayacak hem de Karacabey’e içme suyu sağlayacak bir barajdır. Malesef şu ana kadar Gölecik Barajı ile ilgili parmak bile oynatmadılar ve bu nedenle Karacabeyliler bu yaz da içme suyu bulmakta zorlandılar. Karacabey gibi gelişmiş bir ilçenin vatandaşlarını içme suyundan mahrum bırakanlar mutlaka yine vatandaşlar tarafından cezalandırılacaktır” şeklinde konuştu.
Bursa’da Karacabeyliler Derneği Kuruyoruz!
Kendisinin de Karacabey nüfusuna kayıtlı olduğunu ifade eden Tayan, “Bursa’mızda Karacabeyliler Derneği kurulmasına öncülük ediyoruz. Bende Karacabey nüfusuna kayıtlı biriyim. Bu güne kadar Bursa’da kurulması geç kalmış bir derneği benim gibi Karacabeyli vatandaşlarımızla hayata geçiriyoruz. Dayanışma içerisinde bir sivil toplum örgütü oluşmasına katkı sağlayacağız” dedi.
            CHP Karacabey İlçe Teşkilatını Genel Seçimlerdeki üstün başarılarından dolayı tebrik eden Tayan, bu üstün başarıyı partililere ikram etiği kestane şekerleri ile kutladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.