Tunç: “Toplu görüşme oyalamacasına son verilmeli!

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Sami Evren’in 15 Ağustos’ta başlayacak toplu görüşmeler öncesinde, toplu sözleşmenin yapılmayacağı bir masada yer almayacağını açıklamasına, Eğitim-Sen Karacabey İlçe Temsilcisi Salih Tunç’tan destek geldi. Tunç, “AKP hükümeti kamu çalışanlarının toplu sözleşme hakkını engelleme çabasını bu yıl da sürdürecek, o masadan bu yıl da hiçbir şey elde edilemeyecek. Kamu emekçisi boşuna umuda kapılmamalı, hükümete değil, kendisine, alanlarda hak arayışı mücadelesi vermeye güvenmeli” dedi.
“Eylemler 13’ünde başlayacak”
KESK üyeleri 13 Ağustos’tan itibaren 3 gün boyunca “toplu sözleşme hakkımızı kullanacağız” kokartıyla hizmet verecek. Aynı gün toplu sözleşme talebi içeren bildiriler halka dağıtılacak ve kamuoyu bilgilendirilecek.
14 Ağustos’ta ise temsilciler yüz binlerce kamu emekçisi adına, çalıştıkları kurumların bağlı olduğu bakanlıklarının önüne giderek, toplu iş sözleşmesi çağrısında bulunacak. 15 Ağustos günü ise toplu sözleşme yapmak için sendika üyeleri başbakanlık binasına yürüyecek.
AKP hükümetinin toplu sözleşme çağrılarına kulak vermemesi halinde KESK’in eylemlerini yıl sonuna kadar sürdüreceğini belirten Tunç, “Toplu sözleşme ve grev hakkımızı, örgütlenme yasası önündeki engellerin kaldırılmasını, çalışanlara 350 YTL ek zam verilmesini, asgari temel ücretin 1250 YTL olmasını, eşit işe eşit ücret verilmesini, tüm kamu emekçilerine brüt maaş tutarında yılda iki kez ikramiye ödenmesini, çalışma yaşamında toplumsal cinsiyetten kaynaklı sorunların giderilmesini, 24 hafta doğum izni verilmesini ve işyerlerinde kreş açılmasını, sözleşmeli personel uygulamasına son verilmesini, kamu personel rejimi kanun taslağının geri çekilmesini, SSGSS yasasındaki emekçilerin aleyhine olan düzenlemelerin geri alınmasını ve demokratik bir anayasanın hazırlanmasını istiyoruz” şeklinde konuşan Tunç, başlıca isteklerini sıraladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.