Tümay; Meme kanseri erken teşhisle önlenebilir!

ŞKYM’de konuşan Bursa Acıbadem Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı, meme kanserinin, erken teşhis halinde yüzde 100 tedavi edilebildiğini söyledi.
Tümay; Meme kanseri erken teşhisle önlenebilir!
Acıbadem Sağlık Grubu’nun düzenlediği “Meme Kanseri Hastalıkları” konulu sağlık söyleşi önceki gün Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Acıbadem Bursa Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr.Volkan Tümay’ın sunumuyla gerçekleşen sağlık söyleşisinde, kadınların kendi kendilerine meme kanseri teşhisi koymaları için neler yapmaları gerektiği uygulamalı olarak gösterildi.
Tümay, “Meme kitlelerini en kolay ve en erken kendiniz bulabilirsiniz. Muayene sadece 10 dakikanızı alır ve çok kolaydır. Birkaç ay düzenli muayeneden sonra memelerin özelliklerini iyice tanıyacaksınız ve sizin için normal olanın ne olduğunu tam olarak bileceksiniz. Tüm kitle ve değişikliklerin çoğu kanser demek değildir. Adet görme yada hormonal değişiklikler çoğu zaman, gerçek kitle olmayan yumurtalara neden olabilir. Gerçek kitleler bile çoğu zaman kötü huylu değildir. Ancak her ihtimale karşılık siz meydana gelen değişiklikleri tespit ettiğinizde Acıbadem Hastanesine veya diğer ilgili kurumlara başvurarak, gerekli tetkikleri yaptırabilirsiniz. Olabilecek her türlü olumsuz gelişmeye karşılık erken teşhisin önemini unutmamak gerekir” diye konuştu.
Yapılan etkinlik ile ilgili olarak Acıbadem Hastanesi Karacabey İrtibat Bürosu Yetkilisi Okan Şen ise, katılım tatmin edeci boyutta olmasından dolayı mutlu olduklarını belirtti. Şen, gelen talep doğrultusunda öncelikli konulara geniş bir katılım ile birlikte bilgilendirecek seminerler düzenlemeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.