‘Trafikte, önce siz örnek olun’

Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanarak devam ettirilebilmesi amacıyla, ülkemizde her yıl Mayıs ayının ilk haftası kutlanan ‘Karayolu Trafik Güvenliği ve Trafik Haftası’ için dün Karacabey’de tören düzenlendi.
Trafikte yapılan hatalara dikkat çekmek ve sorunları çözümlemek için kutlanan ‘Karayolu Trafik Güvenliği ve Trafik Haftası’ töreni İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapıldı. Etkinliğe; Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erdal Özköroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Vural, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, İlçe Emniyet Müdürü Arif Günal, CHP İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Erol, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü, Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Ramazan Bay, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Süzen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hikmet Ulga, Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Dr. Oya Girişgin, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, polis memurları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Sunumunu Başpolis İsmail Düzdağ’ın yaptığı programda konuşan Karacabey Trafik Denetleme ve Tescil Büro Amiri Komiser Davut Kısa, trafik konusunun kanayan bir yara olduğuna dikkat çekti. Günümüzde her birey, her aile, trafikte birer aktördür. Biz burada konuşurken bizim ailemizden biri trafikte bir hareketin içindedir. Yayadır yolcudur veya sürücüdür. Bu nedenle bu hafta herkesi ilgilendirmektedir. Gelişmiş batı ülkeleriyle kıyasla Türkiye’deki kazaların fazlalılığı, alt yapı ve eğitim yetersizliğinden ileri gelmektedir. Trafik bilincinin küçük yaşlardan itibaren oluşturulması gereklidir. Trafik insana hizmet eden bir olgu olmalıdır. Bazı haftalar vardır. Konusu kutlamadır. Bazı haftaların konusu anmadır. Trafik haftasının konusu da bilinçlendirmedir, eğitimdir, toplumun trafik konusunda duyarlılığını artırmaktır. İşte bu vesile ile her yıl mayıs ayında bu konu üzerinde etraflıca durulmaktadır. Bizde Karacabey ilçesi olarak, ilçemizde trafik bilincini, trafik düzeninde sorumluluklarımızı daha iyi noktaya getirmek için çalışıyoruz. Bu konuda denetimlerimiz artarak devam ediyor. Denetimlerdeki amacımız vatandaşlarımıza ceza yazmak değil öncelikle onların ve tabii ki masum insanların canını korumak, malını korumak. Sorumsuzluk varsa da gereğini yapmaktır. Vatandaşlarımızdan isteğimiz trafik kurallarına uymaları, uymayanları polis ve jandarmanın 155-156 telefonlarına bildirmeleridir. Bu bir vatandaşlık görevidir. Bu düşüncelerle sözlerimi tamamlarken herkese kazasız, belasız bir yaşam diliyorum” dedi.
Daha sonra Trafik Haftası nedeniyle okullar arasında yapılan yarışmalarda derece alanlar ödüllendirildi. Tören’de 5 ve 6. Sınıflar Resim Yarışması’nda birinci olan Karacabey Ortaokulu Öğrencisi Ceyda Sargın, yine aynı okuldan Berkay Pektaş ve Şehit Serkan Şahin Ortaokulu’ndan Safiye Nur Şahin ödüllerini Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu’nun elinden aldı.
7 ve 8. Sınıflar Resim Yarışması’nda birinci olan Karacabey Ortaokulu Öğrencisi Güzide Öz, ikinci yine aynı okuldan İrem Saygısever ve üçüncü Beylik Ortaokulu’ndan Hanife Nur Üresin’e, ödüllerini Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erdal Özköroğlu takdim etti.
Okul geçidi eğitimini tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan gönüllü öğretmen, öğrenci ve velilere ödüllerini Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün sundu.
Şoförlük mesleğinde örnek tavır ve davranışları nedeniyle yılın sürücüsü seçilen Mehmet Akbay’a plaketi Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Vural tarafından verildi.
Trafiğin düzenlenmesi ve denetlenmesi çalışmalarında yılın trafik görevlileri seçilen İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı Jandarma kıdemli Başçavuş Bülent Özhan’a, plaketini Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Dr. Oya Girişgin sunarken, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’nde görevli Polis Memuru Tamer Günay’a ise plaketi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü ile İlçe Emniyet Müdürü Arif Günal tarafından takdim edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.