Trafik rezaleti durdurulamıyor!

*Gazi Mahallesi’ndeki okullar bölgesinde iki yıldır artarak süren sıkıntıya, trafik kurallarının polisin ve zabıtanın gözleri önünde paspas yapılması neden oluyor. Polis ve zabıta, “Park yapılmaz” tabelaların altına gelişi güzel park yapan araçlara her nedense hiç bir işlem yapmıyor ya da yapamıyor. Polisin ve zabıtanın göz yummasıyla arap saçına dönen trafik rezaleti en fazla öğrencilere zarar veriyor. 

Karacabey Gazi Mahallesi’ndeki okullar bölgesinde iki yıldır yaşanan trafik keşmekeşliği en fazla öğrencileri etkiliyor.
Özellikle salı günleri, okulların dört bir yanını kuşatarak gelişi güzel park yapan pazarcılar ya da pazar alışverişine giden araçların trafiği kitlemesi, okuldan çıkmakta zorlanan öğrencilerin nefes almalarını bile güçleştiriyor.
Trafik kurallarının uygulanmamasından kaynaklanan sıkıntılar bu yıl bu alana yeni bir okul açılmasıyla daha da arttı. Okulların etrafındaki cadde ve sokaklarda salı günleri yürüyebilmek bile sorun oluyor.
Bölgede yaşayan vatandaşlar, en fazla “Yasak“ tabelalarının altına park yaparak trafik kurallarının, polisin ve zabıtanın gözünün önünde çiğnenmesine üzüldüklerini söylüyor. Oldukça düşündürücü bulunan bu tür değerlendirmelerin çarpıcılığına dikkat çeken vatandaşlar, “Çok ilginç gelişmeler yaşanıyor. Etkililer ve yetkililer her nedense ortalıkta görünmüyor. Derdimizi ilgililere defalarca anlattık. Dilekçe istediler, 50’ye yakın imzalı dilekçe topladık ve ilgili makamlara verdik. Bir yıldan fazla oldu, ancak hiç bir gelişme kaydedilmedi.
Hiç bir araştırma ve değerlendirme yapılmadan alınan kararlar, bebeğin ölü doğmasına neden oldu. Yasaklar getiriliyor ancak uygulanmıyor. Trafik kuralları polisin ve zabıtanın gözleri önünde çiğneniyor, kimsenin oralı olmuyor. Olan, öğrencilere oluyor.. Olan, sıkışıklıktan saatlerce işkence çeken vatandaşlara oluyor..
Trafik keşmekeşliğinin kaynağını, yasaklar çiğnenirken, polis ve zabıtanın görev yapmaması oluşturuyor. Bunlar üzüntü yaratırken, kafaları da karıştırıyor.
Trafik canavarına kurban edilen öğrenciler çaresizlik içinde kıvranırken kimseden ses çıkmaması ilginç değil mi?
Sıkışıklıktan nefes almakta zorlanılan bölgeye bu yıl yeni bir okul getirilmesi trafik rezaletine tavan yaptırdı.
Keyfi uygulamaların kimlere ne gibi yarar sağladığını anlamakta zorlanıyoruz. Ortamın giderek gerilmesi ve huzursuzluğun giderek artması AKP’yi memnun mu ediyor? “Girilmez,” ve “Yasak,” tabelalarının altına istediği gibi park yapan araçlar, devletin ne kadar zavallı duruma düşürüldüğünü göstermeye yetmiyor mu?
Kural tanımayan yabancı plakalı araçlara neden göz yumuluyor? Kurallara uyanlarla, yeni getirilen uygulamaları iplemeyenler arasında sık sık baş gösteren tartışmaların yaşanması kimleri mutlu ediyor?” yakınmaları bir hayli yoğunlaştı.
İlginç uygulamalarla kaş yaparken göz çıkarıldığına dikkat çeken vatandaşlar bu tür yakınmaları sürdürürken sözlerini, “Akıl alacak gibi değil. Böyle rezalet görmedik. Sanki bu bölgedeki okullarda okuyan öğrenciler gözden çıkarılmış gibi. Sanki bu bölgede trafik anarşisi yaratılması için bilinçli bir şekilde çaba harcanıyor” şeklinde konuşarak noktaladı.
Not: Bu gün de aynı bölgede yasaklara uymayan ve devleti paspas yaparak işgalleri devam ettiren araçların yeni çekilmiş fotoğraflarını aktarıyoruz. Rezaleti belgeleyen fotoğraflar, bakalım ne zaman dikkate alınacak?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.