Trafik Haftası’nda ödül yağmuru

 

*Trafik Haftası nedeniyle okullarda düzenlenen yarışmalar ile trafik güvenliğine katkıda bulunanlar unutulmadı.

Törene Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı, Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Eken, Emniyet Müdürü İsmail Aşkınoğlu, Bölge Trafik İstasyon Amiri Erol Köse, İlçe Jandarma Komutanı Kerem Salkal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdoğan Ceylan, Nüfus Müdürü Huriye Yalın, KMYO Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Selda Özbilgin, Şoförler Odası Başkanı Ramazan Bay, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Süzen, Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, Zabıta Amiri Ayhan Aksoy, polis memurları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amiri M. Ali Gürkan, ülkenin en büyük sorunlarından biri olan trafik kazalarının, her yıl geride binlerce ölü, on binlerce yaralı ve özürlü insan bıraktığını ifade ederek, herkesin trafik kurallarına uyması gerektiğini söyledi.

Gürkan, “Üzülerek belirtmemiz gerekir ki, ülkemizde meydana gelen trafik kazaları, gelişmiş batı ülkeleri ile karşılaştırdığımızda daha fazladır. Bu durumun başlıca nedenlerinden biri genel anlamda ülkemizde, yol ve trafik güvenliği konusundaki eğitim yetersizliğidir” dedi.

Kaymakam Dursun Balaban, Türkiye'de, bir çok savaşta verilen can kayıplarından daha fazlasının trafik kazalarında yaşandığına dikkat çekerek, “Ne yazık ki bu can kayıpları devam etmektedir. Trafik, araç, yol ve şoför ayakları üzerine kurulmuştur. Bu ayaklardan birine önem vermediğimiz takdirde bu sonuçlar kaçınılmaz oluyor. Burada en büyük iş Milli Eğitime düşüyor. Okullarımızda, çocuklarımıza küçük yaşta trafik eğitimini vermeliyiz” diye konuştu.

Araç sürücülerine seslenen Kaymakam Balaban, “Şoförlerimizin bilgili olduğunu biliyoruz. Ancak onlar da şunu iyi bilmelidirler ki, yolda tek başlarına gitmiyorlar. Karşılarında başka araç ve yayalar var. Bunun için çok dikkatli ve saygılı olmak gerekir” şeklinde konuştu.

Polis memuru Yunus Ateş’in sunduğu tören Seyran İlköğretim Okulu 5/A sınıfı Öğrencisi Yağmur Sümer’in okuduğu şiirle başladı. Şehit Serkan Şahin İlköğretim Okulu 8/B sınıfı Öğrencisi İrem Ateş’in öyküsüyle devam eden programda şiir, öykü, slogan ve resim dalında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Okullar arası yapılan masa tenisi yarışmalarında da dereceye giren okullara ödülleri verildi.

Kamyon şoförlüğü mesleğinde örnek tavır ve davranışları nedeniyle yılın sürücü olarak seçilen Orhan Kankılıç ile Yahya Gürel, plaketlerini Kaymakam Dursun Balaban’ın elinden aldı.

Taksicilik mesleğindeki örnek davranışları nedeniyle yılın örnek şoförü seçilen Ali Orhan’a ise plaketini KMYO Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Selda Özbilgin takdim etti.

Programda son olarak ilçe trafiğinin düzenlenmesi ve denetlenmesine katkı sağlayan Zabıta Amiri Ayhan Aksoy ile İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı Üçvş. Mahmut Gök’e teşekkür plaketi verildi.

Görevi sırasında geçirdiği trafik kazası sonrası aylarca hastanede ölüm kalım savaşı veren ve malülen emekli olmak yerine trafik birimi içerisinde trafik güvenliğinin sağlanmasında etkin rol oynayan Polis Memuru Yunus Ateş ile mesleğe girdiği günden bu yana trafik hizmetlerindeki verimli çalışmaları nedeniyle Polis Memuru Hacı Ercan da plaketle onurlandırıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.