“Trafik Haftası” kutlandı

Karacabey’de “Uluslararası Karayolu ve Trafik Haftası” nedeniyle düzenlenen törende, başarılı personel ve öğrenciler unutulmadı. Törende ayrıca, şoförlük mesleğinde örnek tavır ve davranışları nedeniyle yılın sürücüsü seçilen Kemal Güler’e plaket takdim edildi.
İlçe Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törene, Kaymakam Ahmet Yurtseven, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Emniyet Müdürü Arif Günal, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Çatak, daire amirleri, emniyet müdürlüğü ve jandarma komutanlığı trafik ekipleri, okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.
Törende konuşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amir Vekili Komiser Yardımcısı İsmail Arıkan, trafik kazalarının, dünyadaki ölüm nedenleri arasında 8. sırada olduğuna vurgu yaptı. Dünyada her yıl ortalama olarak 1 milyon 240 bin kişinin bu nedenle hayatını kaybettiğine dikkat çeken İsmail Arıkan, Türkiye’de ise bu rakamın 4 bin civarında olduğunu söyledi.
Trafik kazaları neticesinde her yıl geride binlerce ölü, onbinlerce yaralı ve özürlü insan ve bir o kadar da dul ve yetimin kaldığını ifade eden İsmail Arıkan, trafikte herkesin dikkatli olması gerektiğini dile getirdi.
Konuşmaların ardından, Trafik Haftası dolayısıyla okullar arasında düzenlenen resim ve slogan yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile okul geçidi görevlisi eğitimi alarak sertifika almaya hak kazanan öğrenciler ödüllendirildi.
Törende ayrıca, şoförlük mesleğinde örnek tavır ve davranışları nedeniyle yılın sürücüsü seçilen Kemal Güler ile trafiğin düzenlenmesi ve denetlenmesi çalışmalarında yılın trafik görevlileri seçilen Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri Başkomiser Musa Sevil, İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timinde görevli VI Kd.Çvş. Tolga Kuzucu ve trafik hizmetinde görevli Trafik Tescil Büro Amirliği görevlisi polis memuru Cemalettin Karlı, başarılı çalışmalarından dolayı plaketle onurlandırıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.