Toplum Destekli Polis Toplantısı

Mustafakemalpaşa Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği “Toplum Destekli Polis Vatandaş Toplantısı” büyük ilgi gördü.         
            Züferbey Yatılı Bölge İlköğretim Okulu’nda önceki akşam yapılan toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Zafer Ersin, Müdür Yardımcısı Başkomiser Zeki Arkan, Merkez Karakol Amiri Yusuf Altınöz, Asayiş Bürosu Amiri Komiser Ayhan Yağdı, Orta Mahalle Muhtarı Recep Korkmaz, Toplum Destekli Polis Memurları Emin Akyurt, Cemil Keskin ile çok sayıda vatandaş katıldı.
            Emniyet Müdürü Zafer Ersin, ilki düzenlenen ‘Toplum Destekli Polis Vatandaş İlişkisi’ konulu toplantıda şunları söyledi;
            “Orta mahalle halkının İlçe Kaymakamlığı’na verdiği 150 imzalı dilekçenizi sonuna kadar okudum. Bu güne kadar hiçbir resmi şikâyet yapılmadığını göremedim.
Ben bundan iki ay önce İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne atandım. Dilekçenizdeki Yenidere mahallesi sakinleri ile ilgili şikayetlerinizi enine, boyuna inceledim ve bu toplantıyı düzenledim.
            Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk devletidir. Bizler de mevcut yasa ve yönetmelikler çerçevesinde görevimizi yaparken de siz vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Bu akşamki katılımınızla bize destek verdiniz. İlçede 22 mahalle var. Mahallenizde gördüğünüz yabancı plakalı araç ve kişileri hiç çekinmeden 155 nolu ücretsiz polis imdat telefonuna ihbar edin. Yaptığınız ihbarların hepsi değerlendirilir. Polise yardımcı olmak için her mahalleden gönüllü kişiler istiyoruz. Böylelikle suç oluşmadan önce önlem alırız.
            Dolandırıcılara, yankesicilere karşı tedbirli olmalısınız. Sorunlarınıza birlik beraberlik içinde çözüm getireceğiz. Bu konuda kesin kararlıyız. Sizlerden de kararlılık bekliyoruz” dedi.
            Emniyet Müdürünün olumlu konuşmasını ilgi ile dinleyen kadın-erkek Orta mahalle halkının dertli sakinleri; “Yenidere mahallesi sakinlerinden şikayetçiyiz. Mahallemizde, kapılarımızın önünde içki içiliyor, silah sesleri sabaha kadar durmuyor. Olayları 155 nolu polis imdat telefonuna ihbar ediyoruz. Polis roman mahallesinde polisi, zabıtayı dövdüler. Bu konu artık tüm Mustafakemalpaşa’nın sorunudur. Bu konuya bu güne kadar hiç kimse el atmadı. Mahallemizde 3 tane orta dereceli okul var. 13 yaşında motorlu araç kullanan roman çocukları, kız ve erkek öğrencilere sarkıntılık yapıyorlar. Bizler de kadın- erkek olarak bunlardan korkuyoruz. Ne olur yalvarıyoruz sorunumuza bir an önce çözüm getirilmesini istiyoruz” dediler.
            Orta mahalle halkının dertlerini üzülerek dinleyen İlçe Emniyet Müdürü Zafer Ersin; “Suç işleyen cezasını çekecektir. Cezasız suç kalmayacaktır. Mevcut ceza yasalarımız buna amirdir. İki ay sonra bu toplantıyı yeniden yapacağız. Son iki ay içindeki olayları bu toplantıya getireceğiz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.