Toki’li öğrenciler Romanya’da

Erasmus + Stratejik Okul Ortaklıkları Projesi kapsamında her yıl düzenlenen başvurularda Karacabey Toki Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır İlkokulu’nun hazırlamış olduğu “Sosyal Yaşamda Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim” konulu projesi 2016 yılında kabul edilmişti.
Proje kapsamında 14-20 Kasım 2016 tarihlerinde Polonya’ya giden okul, ardından 6-10 Mart 2017 tarihleri arasında İtalya’daki stratejik ortağını ziyaret etti. Karacabey Toki Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır İlkokulu, şimdi de 14-20 Mayıs tarihleri arasında Romanya’nın Toplita şehrindeki “Scoala Gimnaziala Miron Cristea” okulunu ziyarete gitti. Karacabeyli öğrencilerin burada “Employment & Economy” (İstihdam ve Ekonomi) konulu çalışmalar yapacağı bildirildi.
Toki öğrencileri, oluşturulacak Aydınlatıcı Uzay Gemisi, Acil Durumda İlkyardım isimli workshoplarda yapılacak çalışmalara da katılacak. Ayrıca okul tanıtımı, takım kurma aktiviteleri, aerobik, iş ve ekonomi adlı sunu ile tişört tasarımı gibi etkinliklere de katılacak olan Karacabey Toki Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır İlkokulu, Romanya’daki birçok tarihi ve turistlik yerleri (Kızıl Göl) de ziyaret edecek.
Erasmus + Eğitim gezisine Toki Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır İlkokulu Proje Koordinatör Öğretmeni Musa Öztürk, Serpil Örs ve İngilizce Öğretmeni Gökselin Bahar Hayal eşlik edecek. Gezide ayrıca; Damla Sayın, İnci Hayal Türerer, Necdet Tarık Oymak, Halit Buğra Kocakülak ve Oğuzhan Aksoy isimli öğrenciler de yer alacak.
Okul Müdürü Erbay Köse, 2017 Kasım ayında da Estonya’nın Tartu şehrindeki “MTÜ Tartu Erahariduse Edendamise Selts” okulunu ziyarete gideceklerini söyledi. Köse, 2018 yılı Şubat ayında ise tüm bu ülkelerdeki öğrenci ve öğretmen gruplarının proje kapsamında Toki Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır İlkokulu’nda toplanarak çalışma yapacaklarını kaydetti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ise, “Bu projeler sayesinde okullarımızdaki öğrenciler başka ülkelerdeki okulları görme ve o ülkelerdeki öğrencilerle tanışma fırsatı yakalıyor. Tekrar ülkemizi ve ilçemizi temsil etme ve yurt dışında tanıtma fırsatını yakalamış olan başta okul idarecilerimiz olmak üzere, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.