TOKİ’den toplantı hazırlığı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile 660 adet konut yapımı için protokol imzalayan Karacabey Belediyesi, projenin gerçekleştirilmesi amacıyla harekete geçti.
Belediye Başkanı Ergün Koç, TOKİ yetkililerinin en geç iki hafta içerisinde Karacabey’e gelerek, halkı bilgilendirme toplantısı düzenleyeceklerini açıkladı. Toplantıdan sonraki günlerde konut edinmek isteyenler için kayıt dönemi başlayacak.
Ankara’da TOKİ yönetimiyle son günlerde kaydedilen gelişmeler konusunda açıklama yapan Belediye Başkanı Ergün Koç, bu konuda hızlı bir sürece girildiğini belirterek, TOKİ yetkililerinin iki hafta içerisinde Karacabey’e geleceğini bildirdi. Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde ilçe halkına aydınlatıcı bilgi verileceğini ifade eden Başkan Koç, Şirinevler ile Küme Evler civarında kaliteli konut inşaatının 2-3 ay gibi kısa sürede başlayacağını söyledi.
55 bin m2.lik alanda 660 adet konut inşa edileceğini ve 180 ayda kira öder gibi taksitler halinde ödeme yapılacağını açıklayan Koç, TOKİ konutlarının ilçede son yıllarda ortaya çıkan konut talebini büyük ölçüde karşılayacağını sözlerine ekledi. Şirinevler Konut Yapı Kooperatifi Blokları’nın karşısında gerçekleştirilecek projenin ilçeye imaj kazandıracağı belirtilirken, TOKİ’de geri ödeme süresi de inşaatın sonunda ve vatandaşların konutlarında oturduğu anda başlayacak.

TOKİ’DE KONUT MODELİ ADEDİ
1 oda, 1 salon (63 m2) 72
2 oda, 1 salon (75 m2) 476
3 oda, 1 salon (113 m2) 112
TOPLAM: 660

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.