“TOKİ sakinleri, BUSKİ’den çözüm bekliyor”

Karacabey TOKİ konutlarında oturan vatandaşlar, BUSKİ’ye olan borçlarının ertelenmesi talebine olumsuz cevap gelmesi üzerine kara kara düşünmeye başladı. Vatandaşlar, tüm dünyayı olduğu kadar ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs süreciye ekonomik olarak zor günler geçiriyor.

Ülke genelindeki tüm vatandaşlar bu konuda ekonomik savaş verirken, Karacabey TOKİ sakinlerinin BUSKİ’ye olan 177 bin 930,44 TL tutarındaki borçlarının iptal edilmesi veya bir yıl süreyle ertelenmesi talebine Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden olumsuz yanıt geldi. Bursa Büyükşehir Belediyesi, TOKİ sakinlerinin beş ay içerisinde mevcut borçlarını ödemeleri, ödenmemesi durumunda borcun eski haline dönüştürülerek, 1 milyon 791 bin 466,49 TL tahsil edileceğini kaydetti.

BUSKİ’nin uygulamasına tepki gösteren İYİ Parti Karacabey İlçe Başkanı Fatih Karabatı, Karacabey Belediyesi’nin TOKİ’de yaşanan sorunun çözümü noktasında neden sessiz kaldığını sorguladı. İlçe Başkanı Karabatı, TOKİ’deki sorunların çözümünün mevcut Belediye Başkanı Ali Özkan’ın seçim vaatleri arasında yer aldığına dikkat çekerek, sorunun bir an önce giderilmesi için Karacabey Belediyesi ve BUSKİ’ye çağrı yaptı.

İYİ Parti İlçe Başkanı Fatih Karabatı, konuyla ilgili şu görüşlere yer verdi: “31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde, Karacabey Belediye Başkanı Sayın Ali Özkan seçim vaatlerinde; “Amacımız Benzersiz Bir Kent Oluşturmak” diyerek yola çıktı. Ancak Başkan Özkan’ın seçimlerde verdiği sözlerini tutmadığını, Karacabey’deki birçok sorunun giderilmediğini görmekteyiz. Bu sözlerden biri olan ilçemiz Hamidiye Mahallesi Panayır Caddesi’nde bulunan TOKİ sakinleri ile yapılan görüşmelerde bu borcun silinmesi için çalışmalar yapacağını belirtmeleri üzerine TOKİ yönetimi, 14.05.2020 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Müdürlüğü’ne ilgili dilekçe sunarak, TOKİ evlerinin 177 bin 930,44 TL olan borcun silinmesi veya faiz işlemeden bir yıl ertelenmesini talep etmişlerdir. Buna istinaden Bursa Büyükşehir’den gelen cevapta ise, bu borcun silinmesinin mümkün olmadığı gibi 177 bin 930,44 TL olan borcun 5 ay içinde ödenmemesi halinde işlem eski haline dönüştürülerek, 1 milyon 791 bin 466,49 TL tahsil edileceği belirtilmiştir.

Biz de İYİ Parti olarak şu soruyu yöneltmek istiyoruz; seçim çalışmalarınızda verdiğiniz sözlerden biri olan TOKİ’ler’deki su sorunu ile ilgili bütün dünyanın savaş verdiği Küresel Salgın (COVİT 19) ile mücadele edilen süreçte insanlarımızın iş-aş için zorluklar yaşadığı dönemde Belediye olarak vatandaşlarımızın mağdur durumda bırakılması etik midir? İYİ Parti olarak, Karacabey Belediyesi ve BUSKİ Müdürlüğü’nü göreve davet ediyoruz. TOKİ sakinlerinin bu mağduriyetinin bir an evvel giderilmesini istemekteyiz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.