TOKİ konutlarında doğalgaz isyanı

Karacabey Esentepe Mahallesi'ndeki TOKİ Roman Konutları'na doğalgaz bağlanmaması, site sakinlerini isyan ettirdi.

15 Kasım 2012 tarihinde teslimi yapılan 132 dairelik TOKİ Roman Konutları'nın aradan bir yıl geçmesine karşın doğalgazı hala açılmadı. Havaların soğumasıyla zor günler geçiren vatandaşlar, ateş püskürdü.

Önceki gün site içinde bulunan Sosyal Tesislerde bir araya gelen vatandaşlar, doğalgazın bağlanıp, merkezi ısıtma sisteminin bir an önce çalıştırılmasını istedi. 

  Evlerini teslim aldıklarında, ertesi gün doğalgazın açılacağı vaatleriyle kandırıldıklarını vurgulayan vatandaşlar, çeşitli bahaneler üretildiğini söyledi.

Bir yıldır oyalandıklarını vurgulayan vatandaşlar, “Evimiz oldu diye sevindik ancak donmaya mahkûm edildik. Soba da yakamıyoruz. Elektrikli ısıtıcılarla ısınmaya çalışıyoruz. Yüksek elektrik faturalarıyla karşı karşıya kaldık. Bizler dar gelirli vatandaşlarız. Çocuklarımız hasta oldu. Soğuktan donmamız mı bekleniyor?” diyerek tepki gösterdi.

 “Çadırımız daha sıcaktı”

Site sakinlerinden Yılmaz Toprak, “Evlerimizi teslim aldığımızda ertesi gün doğalgazın açılacağını söylediler. Aradan bir yıl geçmesine karşın bir türlü doğalgaz bağlanmadı. Çeşitli bahaneler üretiyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık. 3 yaşında çocuğum var. Elektrik ile ısınmaya çalışıyoruz. İlk ay 300 TL elektrik faturası ödedim. Hepimiz dar gelirliyiz. Çoğumuz inşaatlarda çalışarak geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. Çadırda yaşarken en azından ısınıyorduk” dedi.

“Doğalgaz faturasını nasıl ödeyeceğiz?”

Site Yöneticisi Hayrettin Demir, merkezi ısıtma sisteminin çalıştırıldığında, doğalgaz faturasını site sakinlerinden tahsil etmenin zor olacağını kaydetti. Site sakinlerinin dar gelirli olduğunu dile getiren Demir, “Merkezi ısıtma sistemi çalıştırıldığında herkes ısınmış olacak ama doğalgaz paralasını nasıl toplayacağız?” dedi.

“Projede yanlışlık vardı”

Doğalgaz projesinde yanlışlık olduğunu belirten Site Yöneticisi Hayrettin Demir, “Doğalgaz bu ay içinde açılacak. Projede yanlışlık vardı. Şu an hiçbir eksiğimiz kalmadı. Bu kış herkes rahat edecek” şeklinde konuştu.

“Sokak lambaları neden yanmıyor?”

Sokak lambalarının da yanmadığını vurgulayan vatandaşlar, yetkililerin ilgisizliğine tepki gösterdi.

Karanlıkta yürümekte güçlük çektiklerini ve hırsızlığa çanak tutulduğunu belirten site sakinleri, “UEDAŞ'ı aradığımızda arıza kaydı yapıldığını söylüyorlar ama ilgilenen kimse yok. Elektrik faturasını bir gün geçirdiğimizde kesmeyi biliyorlar. UEDAŞ'ın bizim paramızla bizi mağdur etmeye hakkı yok” şeklinde konuştu. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.