TOKİ İlköğretim Okulu açılacak mı?

Karacabey’de TOKİ konutlarının sahiplerine bir türlü teslim edilememesi konusundaki sıkıntılara ilköğretim okulu da eklendi.
Eğer TOKİ evleri okullar açılana kadar sahiplerine teslim edilemezse, TOKİ İlköğretim Okulu’nun hizmete girmesinin zor olduğu belirtildi. TOKİ’lere ne zaman taşınacakları tam olarak belli olmayan ev sahipleri ise, şimdi de çocuklarının nerede okula gideceği endişesine kapıldı.
Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü, bu konuda “Geçici Kabul Tutanağı” beklediklerini kaydetti. Yani İl Özel İdaresi ile TOKİ arasında yapılacak protokolün ardından TOKİ İlköğretim Okulu’nun hizmet vereceği ifade edildi.
Ancak diğer taraftan alt yapı çalışmalarına yeni başlanan TOKİ konutlarının en az 2 aydan önce teslim edilmesinin zor olduğu iddiaları ise kafaları karıştırıyor. Alt yapısı tamamlanmayan bir evde oturmanın ya da okulda eğitim görmenin olanaksız olduğuna dikkat çekiliyor.
Ay sonunda bitecek!
TOKİ’lerle ilgili görüştüğümüz firma yetkilileri ise bu ay sonuna kadar eksikliklerin giderileceğini ve anahtarların teslim edileceğini söyledi.
TOKİ İlköğretim Okulu konusunda da bir sorun yaşanmayacağını ileri süren yetkililer, “Okulun açılması konusu yalnızca prosedüre kaldı. Bundan sonraki süreç Bursa İl Özel İdaresi ile TOKİ arasında imzalanacak protokole bağlı. Bu şekilde devir işlemleri gerçekleşecek. Geçici Kabul Tutanağı alındıktan sonra okul hizmet verebilecek. TOKİ evlerindeki eksikleri büyük bir aksilik çıkmazsa ay sonuna kadar tamamlayacağız. Belediye de alt yapı sorununu çözer ve çevre düzenlemesini yaparsa, konutlar teslim edilir” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.