TOBB’u Matlı temsil edecek

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Karacabeyli İşadamı Özer Matlı, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından oluşturulan Gıda Danışma Kurulu’nda TOBB’u temsil edecek.
Kurulda iş dünyasını temsil edecek olan Matlı, “Günümüzün en önemli sosyo-ekonomik etkenine sahip olan endüstrilerden biri olarak kabul edilen gıda sektörü, birçok alt dalı da bünyesinde barındıran zorlu bir faaliyet kolu olarak öne çıkmakta olup, Ülkemiz son yıllarda bu konuda büyük gelişim göstermektedir. Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından oluşturulan bu kurul ile ülkemizde tarım sektörünün, dünya arenasında daha rekabetçi bir konuma gelebilmesi, gıda güvenilirliği, gıda kayıpları, kaliteli hammadde ve verimlilik, markalaşma gibi konularda stratejiler belirlemesi ve politikalar üretmesi hedeflenmektedir.” dedi.
Çağın gerekliliğine uygun olarak iş dünyasının da yürütülen çalışmaların içinde aktif rol almasının önemine vurgu yapan Matlı, kamu, özel sektör iş birliğiyle, sektörün tüm paydaşlarına fayda sağlayacak politikalar ile Ülkemizin hedeflerine hep birlikte ulaşılacağını belirtti.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında oluşturulan ‘Gıda Danışma Kurulu’ tarım sektörüne dair üst seviyede politikalar belirleyecek ve tarımla ilgili tüm çalışmaları iş dünyası ile birlikte koordineli bir şekilde sürdürecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.