TMSF tüm malvarlığına el koydu

Sarıgül’ün tüm mal varlıklarına el konulma nedeni ise 1998’de Bank Ekspres’ten 9 kişiyle beraber çekilen 3,5 milyon dolarlık kredinin geri ödenmemesi.

TMSF, Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül’ün bankalardaki tüm hesaplarına tedbir koydu. Bunun yanı sıra Sarıgül’ün 35 gayrimenkulüne de el konuldu.

16 yıllık borç

Edinilen bilgiye göre, Mustafa Sarıgül ve 9 iş ortağı 1998 yılında, Korkmaz Yiğit’in sahibi olduğu ve TMSF bünyesinden batık bankalardan biri olan Bank Ekspres’ten 3,5 milyon dolar kredi çekti. Ancak kredi geri ödenmedi. Kredi borcu faizleri ile beraber 8 milyon dolara (16 milyon TL) çıkınca TMSF harekete geçti ve Sarıgül’in tüm mal varlığına el konuldu. Sarıgül’ün avukatları ise bugün TMSF binasına giderek, görüşmelere başladı.

Avukatlar TMSF’de

Sarıgül’ün avukatları ise bugün TMSF binasına giderek görüşmelere başladı. YENİŞAFAK

Sarıgül’den TMSF açıklaması

Şişli Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, TMSF tarafından tüm mal varlığına el konulması kararına ilişkin, “Bu tamamen haksız ve siyasi bir saldırıdır. Benim TMSF ile herhangi bir borç ilişkim kesinlikle yoktur” dedi.

Sarıgül yaptığı açıklamada, “Bugün TMSF tarafından banka hesaplarıma ve mal varlığıma haciz ve tedbir konulmuştur. Bu tamamen haksız ve siyasi bir saldırıdır. Benim TMSF ile herhangi bir borç ilişkim kesinlikle yoktur. Bu olay, öğrendiğim kadarı ile 1998 yılına ait ve benim dışımdaki kişilerin kredi borcu ile ilişkilendirilerek yapılmak istenen bir provokasyondur. Ben TMSF’den geçen 16 yıl içerisinde bir mektup dahi almış değilim” dedi.

TMSF’ye başvurarak borçlu olduğuna dair belge talep ettiğine dikkat çeken Sarıgül, “Bugün avukatım vasıtası ile resmen TMSF’ye başvuru yaparak, benim borçlu olduğumu gösteren bir belge varsa örneğinin tarafıma verilmesini istedim. Ancak böyle bir belge verilemedi, çünkü böyle bir husus kesinlikle söz konusu değildir” dedi.

Sarıgül, “Bu olay tamamen, devletin kurumlarının panik içerisinde siyasete alet edilmesinden ibarettir. Halkın güvenini kaybederek şahsıma yönelik bu siyasi saldırıyı yapanlar, bunun cevabını 30 Mart akşamı sandıkta mutlaka alacaktır” dedi.
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.