TMO’dan Borsa’ya ziyaret

Bandırma Toprak Mahsülleri Ofisi Şube Müdürü Suat Ünlü, Karacabey Ticaret Borsası’na ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarete İlçe Tarım Müdürü Cemer Erken, Dramalı Un A.Ş. yetkilisi Gökhan Tüydeş, Ada Agro A.Ş.yetkilileri Mehmet Durmaz, Sezgin Tunçkol ve Kutsal Çiçekçi katıldı.
Karacabey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan konuklarını makamında misafir etti. Toplantıda ‘2018 yılı Hububat Değerlendirmesi’ yapıldı. Bandırma Şube Müdürü Suat Ünlü, 2018 yılı için TMO’nun beklentilerini anlattı. Ünlü, tarım ürünlerinin pazarlanması noktasında lisanslı depoculuğun önemine değinerek, ”Son yıllarda hız kazanan lisanslı depoculuk sistemi, tarım ürünlerinin pazarlanması konusunda farklı enstrümanları sektöre dahil edecektir. 2018 yılının da verimli geçeceğine inanıyoruz ve çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Buğday, arpa, dane mısır, ayçiçeği, pirinç gibi başlıca ürünler yüksek miktarda üretilerek hem ülke ekonomisine hem de çiftçimize iyi gelir getirecektir” dedi.
Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan ise bu yıl Karacabey’de yüksek miktarda hububat ekimi olduğunu ve harman zamanı genelde mahsülün fiyatının düşük olması nedeniyle ürünün değerinde satılması için Bursa yolu üzerindeki Yenikaraağaç ve Karakoca mahallelerinde TMO’nun Alım Yeri Merkezi açmasını talep etti. Bertan, TMO’nun bu çalışmalarına üreticinin ürününün değer bulması için her türlü altyapı çalışmasının Borsa tarafından karşılanacağının garantisini verdi.
İstişare havasında geçen toplantıda İlçe Tarım Müdürü, Dramalı Un A.Ş. yetkilisi ve Ada Agro A.Ş. yetkilileri de görüşlerini belirterek, toplantıda konuşulanlara katıldıklarını dile getirdiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.