Ticaret Borsası atakta

Ticaret Borsası atakta
Karacabey Ticaret Borsası’nın yeni yönetim ve meclisi, Ankara’ya çıkarma yaptı. Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem İşcan, Başkan Yardımcısı Murat Bertan, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Durmaz, Vahap Aka, Celali Kavaz, Meclis Başkanı Doğan Orhan, Başkan Yardımcısı Cemal Erdem, meclis üyeleri Halit Elbir, Nejdet Gerçik, Çetin Oruç, Kenan Trakoğlu ve Genel Sekreter İbrahim Temel’den oluşan heyet, hem yeni oluşan yönetimi tanıtmak hem de yapılması düşünülen projeler hakkında bilgi vermek için Ankara’da çeşitli ziyaretlerde bulundular.
İlk olarak Anıtkabir’i gezen heyet, burada Atatürk’ün mozolesine çelenk koydular. Rehber eşliğinde Anıtkabir’i gezen heyet daha sonra TBMM’ne giderek, AKP Bursa Milletvekilleri Ali Koyuncu ve Ali Kul’u makamında ziyaret etti.
Ticaret Borsası heyetinin, Karacabey’den ziyaretlerine gelen ilk kurum olduklarını ifade eden Milletvekili Ali Koyuncu, ” Bunun için hepinize teşekkür ediyorum” dedi. AKP Bursa Milletvekilleri Ali Koyuncu ve Ali Kul tarafından TBMM gezdirilen heyet, daha sonra milletvekilleriyle yenen öğle yemeğinin ardından TOBB’ne geçti.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’yla bir araya gelen Ticaret Borsası Yönetimi, Borsa yanında bulunan arsaya, üyelere yönelik yapılması düşünülen depo ve işyerleri projesini sunarak maddi ve manevi destek istediler.
Proje hakkında detaylı bilgi alan Hisarcıklıoğlu’ndan, bütçe imkanları dahilinde maddi ve manevi olarak yardım sözü alan heyet daha sonra AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’yla birlikte Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ı makamında ziyaret etti.
Ticaret ve Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan’a, yeni yönetim tarafından yapılması düşünülen projeler hakkında bilgi veren Ticaret Borsası yönetimi, Karacabey Soğan Pazarı karşısında bulunan Ticaret Borsasına ait 13 bin 500 metrekare alana, bölge çiftçisine ve üyelere yönelik yapımı düşünülen, içinde soğuk hava deposu ve laboratuar bulunacak, ihracata yönelik yaş sebze ve meyve paketleme tesisi projesi hakkında bilgi verip kendisinden destek istediler.
Kendilerini kabul ederek görüşme fırsatı veren Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’a teşekkür eden Ticaret Borsası heyeti Bakan Çağlayan’a verdikleri teşekkür plaketinin ardından Ankara’dan ayrıldılar.
Ankara’ya yapılan ziyaretlerin olumlu geçtiğini ve kısa zamanda sundukları projeleri hayata geçireceklerini ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem İşcan, Ticaret Borsası olarak, Karacabey’e hizmet için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.