Tepecik İlköğretim’den “Çevre Bilinci Projesi”

Tepecik İlköğretim’den “Çevre Bilinci Projesi”
Tepecik Belediyesi ve Karacabey Hurda Sanayi’nin ortaklaşa başlattığı Geri Dönüşüm ve Çevre Bilinci projesi kapsamında önceki akşam Tepecik İlköğretim Okulu’nun düzenlediği “Çevre Bilinci Projesi” etkinliği önceki gün gerçekleşti.
Tepecik Beldesi Belediye Düğün Salonunda temsili olarak gösterime sunulan “Çevre Bilinci Projesi” programına, Tepecik Belediye Başkan Vekili Ali Ceylan, Milli Eğitim Müdürü Sadi Kurtulan, Şube Müdürleri Abdülgani Artan, Mustafa Eren, Çevre Mühendisi Manolya Günindi, Karacabey Hurdacılar Sanayii Şirket Sahibi Sinan Beyhan, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra açılış konuşmasını yapan Büşra Ünal isimli öğrenci; “Belediyemizin yaptığı geri dönüşüm kampanyasına destek için okulumuzda “Çevre Bilinci Projesi”ni geliştirdik. İlk olarak biz öğrenciler çevre mühendisi sayın Manolya Günindi tarafından bilgilendirildik. Daha sonra öğretmenlerimizin rehberliğinde çevremizdeki sorunları belirledik. Bunlara çözüm üretmek, hataları göstermek için işbirliği ve paylaşma bilinci ile oyunlar ürettik. Umarız ki bu adımımız gelecek kuşaklar için sağlıklı yaşam olur” diye konuştu.
Daha sonra sıra ile sahneye çıkan 6., 7. ve 8. sınıf öğrencileri: “Sorumsuzluk”, 4. ve 5. sınıf öğrencileri: “Yürüyen Köşk”, 4. ve 5. sınıf öğrencileri: “Ağaç Sevgisi”, ana sınıfı 1-2-3. sınıf öğrencileri: “Fabrika Sahibinin Çevreye Saygısı”, ‘Cemil Dede ile Cemile Nine’, “Bilinçsiz Çiftçi” isimli oyunlarını oynayarak çevrenin nasıl korunması gerektiğini velilerine oyun olarak sundu.
Minik öğrencilerin oyunlarından sonra günün anlam ve önemine değinen Okul Müdürü Özcan Hüner, çevre kirliliğinin bilinçsizlik ve eğitim eksikliği yüzünden meydana geldiğini belirtti.
Hüner, “Bilindiği gibi günümüzün en büyük insanlık sorunlarından biri şüphesiz çevre kirliliğidir. İnsanlar çeşitli nedenlerle yaşadığı çevreyi kirletmesi sonunda meydana gelen çevre sorunları canlıların hayatını olumsuz etkilemektedir. Günümüzde sanayi atıkları, evsel atıklar, tarım atıkları, bilinçsiz kentleşme gibi nedenlerden dolayı çevre felaketi giderek büyümektedir. Bunun sonunda da tabiatın dengesi bozulmaktadır.Bu da başta insanlar olmak üzere bütün canlıları etkilemektedir. Bu amaçla Tepecik Beldesinde faaliyeti devam eden katı atıkların dönüşümü çerçevesinde bizlerde yaşadığımız çevreye katkı sağlamak için böyle bir etkinlik düzenledik” diye konuştu.
Belediye Başkan Vekili Ali Ceylan da yaptığı konuşmada, öğrencilerin ve öğretmenlerin katkılarıyla hazırlanan “Çevre Bilinci Projesi”nin halkımız için yararlı olduğuna inandığını belirtti. Sadece bugün değil her zaman çevre bilincinin geliştirilmesi yaşamımızı kolaylaştıracaktır. Öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürü Sadi Kurtulan’da yaptığı konuşmada; ”Bugüne kadar sorun üretiyorduk. Şimdi ise çözüm üretiyoruz.” dedi.
Ardından konuşan Çevre Mühendisi Manolya Günindi ve Karacabey Hurda Sanayi sahibi Sinan Beyhan başlatılan projeyle gelecek nesillerin çevreyi koruma bilinci kazandığını vurguladı.
Tören sonunda çalışmalarından dolayı Manolya Günindi’ye Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürü Sadi Kurtulan tarafından plaket verildi.
Karacabey Hurda Sanayi sahibi Sinan Beyhan da, Tepecik İlköğretim Okulu’na Atatürk posteri ve Türk Bayrağı armağan etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.