Temizliğe büyük önem verin!

“Domuz Gribi” masaya yatırıldı:
Karacabey’de dünyayı sarsan “Domuz Gribi”ne karşı okul müdürlerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
            Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Şükrü Kabaş ile Başhemşire Ayşe Başar, Atatürk İlköğretim Okulu’nda yapılan programda, domuz gribinin ne olduğu, bu hastalığa karşı yapılması gerekenler ile korunma yöntemlerini anlattı.
            Toplantının açılışını yapan Milli Eğitim Müdürü Şube Müdürü Mehmet Aydın, hijyen ve temizlik konusuna okul müdürlerinin daha çok önem vermesini istedi. Domuz Gribi’nin tehlikeli bir hastalık olduğunu kaydeden Aydın, okullarda öğrencilerin kullanacağı yerlerin dezenfekte edilmesi, sürekli havalandırması ile temizliğe dikkat edilmesi gibi konulara açıklık getirdi.
            Devlet Hastanesi Başhekimi Şükrü Kabaş, geçmişten günümüze İspanyol Gribiyle başlayan süreci okul müdürleriyle paylaştı. Domuz Gribi’ne neden olan H1N1 virüsünün ölüm hızının yüksek olduğuna dikkat çeken Kabaş, hastalığın 30 dereceyi geçen koltuk altı şikayetleri, boğaz ve baş ağrısı ile burun akıntısı gibi etkenlerin neden olabileceğini belirtti.
            Riskli ve kesin temas konularına da değinen Şükrü Kabaş, uygulanan mevsimsel aşıların yararlarını anlattı. Domuz Gribi’nden korunmak için yapılması gerekenleri sıralayan Kabaş, ellerin yıkanması, ortam temizliği, öksürürken ve hapşırırken ağzın ve burnun kapatılması, ellerin buruna götürülmemesi ile mutlaka doktora başvurulması gibi davranışların önemli olduğunu ifade etti.
            Başhemşire Ayşe Başar ise, “El Hijyeni”nin önemine değindi. El yıkama tekniklerindeki yanlışları katılımcılarla paylaşan Başar, bilek kısmına kadar her yerin iyice sabunlanması gerektiğine işaret etti.
            Su ve susuz sabunların avantaj ve dezavantajlarına da dikkat çeken Ayşe Başar, her yıkamadan sonra ellerin mutlaka kağıt havlu ile silinmesinin çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.