Temiz bir dünya bırakın, tüm çocuklara…

Karacabey’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” bugün coşkuyla kutlanacak.
    Atatürk Anıtı'na saat 09.00’da çelenk sunumuyla başlayacak 93. yıl kutlama programı, saat 10.00'da Kapalı Spor Salonu’nda Cumhuriyet İlk/Orta Okulu öğrencilerinin etkinlikleriyle son bulacak.
    Kaymakam Ahmet Yurtseven, 23 Nisan Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenecek törenlere tüm halkı davet etti.
    Yurtseven, Cumhuriyetin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, yarınların güvencesi çocuklara hediye ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramının, dünyada bir ilk olduğunu belirterek, “Cumhuriyetimizin yarının sahipleri çocuklardır. Bu düşünce ile Atatürk, onlara bir de bayram armağan etmiştir. Bugün bizlere düşen görev; hem Atamızın emanetinin sahibi olduğumuzu göstermek, hem de Atamızın aziz hatırasını en yoğun ve güzel biçimde anmak olmalıdır. Bu güzel günde çocuklarımıza, emanet edilen değerlerin ve emanetlerin büyüklüğünü anlatmalıyız” dedi.
Makam ziyaretleri
Diğer taraftan her 23 Nisan’da bir günlüğüne makam koltuğuna oturan öğrenciler, bugün de çeşitli kurumların başına geçiyor.
    Kaymakamlık koltuğuna Cumhuriyet İlk/Orta Okulu’ndan bir öğrencinin oturacağı ziyaretler; 14 Eylül İlk/Orta Okulu Garnizon Komutanlığı, İstiklal İlk/Orta Okulu Belediye Başkanlığı, Muhsin Özdamar İlk/Orta Okulu Cumhuriyet Başsavcılığı, TOKİ İlk/Orta Okulu Emniyet Müdürlüğü ve Şehit Bahadır İlk/Orta Okulu da Milli Eğitim Müdürlüğü şeklinde sıralandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.