Tek Gıda-İş, Kadın Komisyon Başkanlığını hizmete açtı

Türk İş Sendikası'na bağlı Tek Gıda-İş Sendikası, Türkiye genelindeki tüm şubelerinde oluşturduğu Kadın Komisyonlarına Karacabey'i de ekledi. Tek Gıda-İş Sendikası'nın bu noktada bir ilki gerçekleştirdiği belirtildi.
Gazi Mahallesi Pazar Yeri arkasındaki Tek Gıda-İş irtibat bürosunda görkemli bir törenin ardından açılışı yapılan Kadın Komisyon Başkanlığı'nın ülkedeki tüm sendikalara da örnek olması bekleniyor.
CHP İlçe yöneticileri ve çok sayıda sendikalı bay-bayan üyenin de yer aldığı açılış öncesinde Tek Gıda-İş Genel Merkez Eğitim Sekreteri Mustafa Akyürek, Genel Merkez Kadın Komisyon Başkanı Neslihan Taşoluk, Bursa Şube Başkanı Zeki Öztürk, Balıkesir Şube Başkanı Naim Özman, Mustafakemalpaşa Şube Başkanı Engin Öz, Mustafakemalpaşa Şubesi İrtibat Büro Başkanı Vedat Karahasanoğlu, Kadın Komisyon Başkanı Vacide Boşnak ile Sendikal Güç Birliği Kadın Koordinatörü Selgin Zırhlı Kaplan, konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.
Ülkedeki birçok sendikada kadın komisyonun olduğunu ancak etkin bir şekilde çalışamadığını dile getiren Tek Gıda-İş Sendikası Genel Merkez Kadın Komisyon Başkanı Neslihan Taşoluk, bu bağlamda bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi.
Kadınların hem toplumsal hem de sendikal anlamda gücünü daha fazla hissettirmesini amaçladıklarını kaydeden Taşoluk, eğitime büyük önem verdiklerini ifade etti.
Kadınların özellikle sosyal medyayı daha etkin kullanmalarına yardımcı olmak istediklerini vurgulayan Taşoluk, “Kadınlarımızın eğitim seviyelerini yükseltmek amacındayız. Bu doğrultuda seslerini daha gür duyurmaları için sosyal medya kullanımını arttırmalıyız. Örneğin kadınlarımızın; internet kullanımı, iletişim, fotoğraf çekmek ya da kendi haberlerini duyurmaları yönünde eğitim çalışmalarımız olacaktır” dedi.
Karacabey'e ayrı bir parantez açan Taşoluk, “Çalışan kadın sorunlarının en fazla yaşandığı ilçelerimizden olan Karacabey'i bu noktada pilot bölge olarak seçtik. Uygulamamızın Türkiye'ye örnek olacağı düşüncesindeyim” diye konuştu.
 Genel Merkez Eğitim Sekreteri Mustafa Akyürek, Tek Gıda-İş olarak ilklere devam edeceklerini belirterek, bu konuda emeği geçenlere teşekkür etti.
Kadın düşüncesine büyük önem verdiklerini vurgulayan Akyürek, bu uygulamanın Türkiye'nin dört bir yanında yayılması gerektiğini söyledi.
Karacabey'de irtibat bürosu bulunan Mustafakemalpaşa Tek Gıda-İş Sendikası'nın Kadın Komisyon Başkanlığını yürütecek olan Vacide Boşnak ise, ilki gerçekleştirmenin onurunu yaşadığını belirtti. Boşnak, “Allah utandırmasın. Kadınlarımızın desteğini bekliyorum” dedi.
Programda son olarak konuşan Sendikal Güç Birliği Kadın Koordinatörü Selgin Zırhlı Kaplan ise, Tek Gıda-İş'in her anlamda kadına değer verdiğine dikkat çekti.
Sendikal anlamda kadın komisyonlarının çok olduğunu ancak etkin çalıştırılmadığını vurgulayan Kaplan, “Tek Gıda-İş Sendikasını yürekten kutluyorum. Şu asla unutulmasın ki, demokrasi ancak kadınlar var olduğu sürece yaşar” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.