“Tek bir ağaç kaybı yaşanmayacak”

Karacabey’de peyzaj ve yol çalışmaları sırasında sökülen ağaçlar parklara dikiliyor. Karacabey Belediyesi, yeşil alan çalışmalarında gösterdiği hassasiyetle halkının takdirini kazanıyor.
Karacabey Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmaları denetleyen Belediye Başkanı Ali Özkan yürütülen çalışmalarda doğal dokunun korunmasına çok büyük önem verdiklerini ve tek bir ağaç kaybı bile yaşanmaması adına son derece duyarlı davrandıklarının altını çizdi.
‘Ormanlarımdan tek bir dal kesenden, hesabını sorarım’ diyen bir neslin torunları olarak emanet aldıkları eşsiz güzellikleri yine gelecek nesiller aktarma adına önemli sosyal sorumluluk projelerini bir bir hayat geçirdiklerine vurgu yapan ve yürütülen çalışmalardan örnekler de veren Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin şehir içi peyzaj çalışmalarına son dönemde daha da hızlandırdığını kaydetti.
Ağaçlar titizlikle yeni yerine taşınıyor…
Şehir girişleri ve ana arterlerde ilçeye estetik ve modern bir görünüm katacak topiary ve peyzaj uygulamalarının hayata geçirildiğini ve refüjlerden sökülen ve zemin sorunları nedeni ile gelişmeyen ağaçların da öğretmenler parkında yeni yapılan düzenlemelerde kullanıldığı bilgisini veren Başkan Özkan; “Refüjlerde yeni ağaç ekimlerinde zeminin altındaki eski asfalt zeminler kazılarak kök genişletmeleri ve toprak zenginleştirmeleri de gerçekleştiriliyor ve bu sayede yeni ekilecek ağaçların gelişmelerini de hedefliyoruz. Bu arada yürütülen titiz ve hummalı çalışmalar neticesinde Nestle önünde gerçekleştirdiğimiz şehir giriş düzenleme çalışmalarının alt yapı ve sulama sistemi bölümünü de tamamlama noktasına gelmenin haberini vermekten ve ‘Modern ve Müreffeh Kent Karacabey hedefimize kararlılıkla ilerlemekten de son derece kıvançlıyız.” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.