Teberik Kölgeli ile Sıra Dışı Yaşamlar

Sınır Tanımayan Dağcılar Kulübü ile Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği BUFSAD tarafından ayrı ayrı davet edilerek Bursa’ya gelen Ziraat Mühendisi ve Fotoğrafçı Teberik Kölgeli, yıllardır çektiği fotoğraflardan derlediği ‘Sıra Dışı Yaşamlar’ seçkisini Bursalılar ile buluşturdu. Dünyanın farklı ülkelerinde yaptığı gezilerde çektiği kareleri, o ülkelerin kültürünü, coğrafyasını, yaşama biçimlerini anlatarak yaptığı sunum kendisini izleyenler tarafından büyük ilgi ile izlendi. 

Aslen Adanalı olan Teberik Kölgeli Çukurova Ziraat Fakültesi mezunu. Kölgeli, mesleği olan Ziraat Mühendisliğini devam ettirmenin yanı sıra, 2009 yılında profesyonel fotoğraf eğitimi almaya başladı. Daha sonra çektiği fotoğrafları derleyerek sergiler açtı. Emekliliği ile birlikte fotoğrafa daha fazla zaman ayıran Kölgeli’nin fotoğrafları pek çok kez ulusal ve uluslararası TFSF onaylı yarışmalarda ödüle layık bulundu. 

Doğanın şiirselliğini ve ışığını yansıtmak için hep doğru zamanı ve doğru ışığı aradığını söyleyen Kölgeli, TMMOB’da yapılan fotoğraf eğitiminde eğitimci olarak bulundu. Farklı fotoğraf yarışmalarında jüri üyeliği yaptı. Fotoğrafları Bursa Tabip Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası’nın dergi ve kitaplarında yer aldı. Uluslararası festivallere ve birçok televizyon programına davet edildi ve katıldı. 

Beş yıldır Galatasaray Lisesi’nde fotoğrafçılık kulübü öğrencilerine sanat danışmanlığı yapan Teberik Kölgeli, uluslararası boyutta fotoğraf çalışmaları yapan Sille Sanat Sarayı Fotoğraf Derneği’nin bir üyesi olarak yurt dışı fotoğraf gezilerine katılıyor ve dünya ülkelerinin farklı kültürlerini fotoğraflama çalışmalarına devam ediyor. Bir yandan da bugüne kadarki tüm çalışmalarını tek bir yerde toplamak amacıyla bir kitap hazırlıyor.

Sergileri:
Anadolu Işığı (Nilüfer Belediyesi / Bursa)
Bir Dünya Kadın (Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü / Bursa)
Mevsimlik Tarım İşçisi Olmak (Bursa Akademik Odalar Birliği)
Manavgat’tan Side’ye Aydınlık İzler (Manavgat Belediyesi / Antalya)
Doğanın Ritmi (Sarıyer Belediyesi / İstanbul)

Söyleşi ve Gösterileri:
Gizemli Ülke Vietnam
Ganj’ın Kıyısında Hindistan
Omo Vadisi Yerlileri Afrika
Puro Kokulu Ülke Küba
Azteklerin İzinde Meksika

cananekncylmz@gmail.com'

Canan Ekinci Yılmaz

1 Nisan 1963 Karacabey doğumlu. Karacabey Lisesi mezunu. 5 Ekim 2010 itibariyle yazar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.