Tayfur, basın mensuplarıyla buluştu

Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Ayhan Tayfur, çalışmalarını ve projelerini kamuoyuyla paylaştı.
Belediye Başkan Adayı Ayhan Tayfur, İlçe Başkanı İsmail Tezcan, Kadın Kolları Başkanı Emine Adak, Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih Karabatı, Tarkan Gani ve Basın Sözcüsü Ayhan İl ile birlikte basın mensuplarıyla yemekte bir araya geldi.
Seçim çalışmalarından ve projelerinden bahseden Belediye Başkan Adayı Ayhan Tayfur, Karacabey’in tüm köylerini ziyaret ettiklerini ve yoğun ilgiyle karşılandıklarını kaydetti. İlçedeki çalışmalara hız kazandırdıklarını ve seçim bürolarının açılışlarını 15 Şubat 2014 tarihinde gerçekleştireceklerini duyuran Tayfur, meclis üyeleri listelerinin 16 Şubat 2014 tarihinde İlçe Seçim Kurulu’na teslim edileceğini açıkladı. Listelerin İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilmesinin ardından kamuoyuyla paylaşacaklarını belirten Tayfur, ayrıca yarın saat 17.30’da AS TV’de programa katılacağını da duyurdu.
Şehirlerin girişlerinin çok önemli olduğunu dile getiren Belediye Başkan Adayı Ayhan Tayfur, “İlçemizin Canbolu girişinde göze hoş gelmeyen kötü görüntüler var. Çöp ve moloz yığınları, Kademe’deki düzensizlik, hacizli araçlar göze çarpıyor. Mezbaha ise rezalet biçimde. Büyükşehir yasası ile birlikte mezbaha zaten kapatılacak. Yalnızca entegre et tesislere izin veriliyor. Entegre bir tesis kuracağız. Canbolu Mahallesi’ne kentsel dönüşüm şart. İlçemizin Canbolu girişini güzelleştirecek projelerimiz var. Böylelikle ilçemizin girişi estetik kazanacak. Canbolu cazibe merkezi olacak.
Parklarımızı sık sık dolaşıyoruz. Çok güzel parklar yapılabilir. Ancak içinde insan olmayınca anlamı kalmıyor. İnsanlarımızı parklara çekebilecek düzenlemeler yapılması gerekiyor. Gece, aydınlatma lambaları dahi yanmıyor. Atatürk Kültür Parkı’na anfitiyatro ve ağaçlandırma yapmayı planlıyoruz. Mustafa Erdoğan Parkı için de aynı şeyler gerekli. Yani, vatandaşlarımızı parklarımıza çekebilecek düzenlememeler olması gerekiyor. Terminal’in de yeri sıkıntılı. İzmir yoluna yakın olması gerekiyor. Terminali taşıdığımızda bu alanı geçici olarak pazaryeri yapacağız. Bu esnada kapalı pazaryerini daha modern hale getireceğiz. Altına bir ve ya iki katlı otopark yapacağız. Pazaryerindeki düzenlemeler tamamlandıktan sonra Terminal’in yerine kültür merkezi yapacağız. Gençlerimizin eğlenebileceği, kültürel etkinlerin gerçekleştirilebileceği alanlar oluşturacağız.
Kent Meydanı, vatandaşları rahatsız ediyor. Burada 42 esnafımız mağdur edildi. Birahaneye ruhsat verilebilmesi için cami yıkıldı. Alışveriş merkezleri ile o sokağımızın canlanmasını istiyoruz. Kent Meydanı’nda inceleme yaptırdık. Üzerine bir kat dahi çıkılamayacağını öğrendik. Farklı bir yolla o sokağımızı canlandıracağız. Prefabrik yapılarda dükkanlar ve mescit yapacağız.
Marmara’nın en geniş sahillerine sahip olmamıza karşın Yeniköy’de turizmi ne yazık ki canlandıramadık. Burada turizm hızlandırmak için projelerimiz var.
Köylerimizde ilk etapta taşıma ve çöp işlerini yöneleceğiz. 4 ayrı bölgede şantiye kuracağız. Hizmet araçları bu şantiyeler sayesinde zamanında hizmet götürecek.
Sosyal projelerimize öncelik vereceğiz. Yaşanılabilir alanlar sağlayacağız. Belediyemiz de ise bürokrasiyi azaltacağız. Kuracağımız türkuaz masalarda yaşlılara özel hizmet vereceğiz. Yardıma muhtaç kişilerin faydalanabileceği, karınlarını 24 saat boyunca doyurabileceği mekânlar yapacağız. Cenaze işlemlerini ise tamamen belediye olarak üstleneceğiz. Akhisar ve Harmanlı köylerine sığınma evi kuracağız. Şiddet gören kadınlarımıza ise ilçe merkezinde sığınma evi yapacağız. Eskikarağaç ve Uluabat köylerinde gölün kıyısına piknik alanları kazandıracağız. Bunlar projelerimizin yalnızca birkaç tanesi. Projelerimiz tamamlandığında hepsini vatandaşımızın beğenisine sunacağız” dedi.
Tayfun’un ardında söz alan İlçe Başkanı İsmail Tezcan, sandık görevlilerini ve mücahitlerini belirledikleri dile getirerek seçime hazır olduklarını kaydetti. Kadın Kolları Başkanı Emine Adak ise 21 Şubat 2014 tarihinde saat 19.30’da Gold Düğün Salonu’ndaki etkinliklerine tüm bayanları davet etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.