Taşçıoğlu vefatının 1. yılında anıldı

*Covid-19 salgını nedeniyle yaşamını yitiren hekim ve sağlık çalışanlarını anma gününde hayatını kaybeden ilk hekim olan Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu ve diğer sağlık çalışanları için Karacabey Devlet Hastanesi’nde anma etkinliği düzenlendi.

Türkiye’de Covid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybeden ilk hekim olan Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu, vefatının birinci yılında Karacabey’de de anıldı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) yaptığı çağrıyla Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun yaşamını yitirdiği gün olan 1 Nisan gününü, Covid-19 salgını nedeniyle yaşamını yitiren hekim ve sağlık çalışanlarını anma günü olarak belirlemişti. Bu kapsamda Türkiye’deki tüm sağlık kurumlarında eş zamanlı saat 12.30’da salgında yaşamını yitiren hekim ve sağlık çalışanları için saygı duruşu gerçekleştirildi ve anıldı.

Karacabey Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Muzaffer Şenveli önderliğinde hastane personelinin katılımı ile gerçekleşen anma töreninde ilk olarak Prof. Dr. Taşçıoğlu’nun ölüm yıldönümünde İstanbul Tıp Fakültesi’nde Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden hekim ve sağlık çalışanları için saygı duruşunda bulundu.

Okunan duaların ardından Başhekimi Uzm. Dr. Muzaffer Şenveli yaptığı açıklamada; “1 Nisan artık bizim için; toplum sağlığının insan yaşamının keyfiliğe, kuralsızlığa, tedbirsizliğe, liyakatsiz yetki kullanımına terk edilemeyeceğini, insan yaşamının şakaya, ironiye izin vermeyeceğini görme ve gösterme, anlama ve anlatma günüdür” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.