Tarımda sulama şekli önemli

Tarımda sulama şekli önemli
Karacabey İlçe Tarım Müdürü Erdoğan Ceylan, çok suyun çok ürün anlamına gelmediğini belirterek, “Damla sulama sistemine geçiş yapmamız gerekir” dedi.
Ceylan, yaptığı açıklamada, çiftçinin tarlada tava, karıklama, salma, yağmur-lama, damla sulama yöntemlerini kullan-dığını, özellikle karıklama, tava ve salma yöntemlerinde ise gereksiz yere çok su harcandığını söyledi.
 “Çok suyun çok ürün” anlamına gelmediğini ifade eden Ceylan, planlı sulamaya ve damla sulama yöntemine geçiş yapmak gerektiğini belirtti.
Damla sulama sistemiyle bitkiye istenildiği kadar su verildiğine dikkat çeken Erdoğan Ceylan, “Sizin insan olarak günlük su ihtiyacınız 3 litre. Bitkiye de bunu söylerseniz zor gelir. Kökleri vasıtasıyla, mineralleri, suyu, oksijeni alması gerekiyor. İhtiyacından fazla su verdiğiniz zaman kökleriyle oksijeni alamayacak ve boğulacak. Su aktarımını 24 saate yayarsanız hiç israf etmemiş olursunuz. Hem bitkinin ihtiyacını karşılar hem de verimi arttırırsınız. Suyun bilinçli ve tasarruflu kullanılması, suyun yokluğunda değil, varlığında yapılmalıdır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.