Tarıma destek verilmeli!

Tarıma destek verilmeli!
Karacabey Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca, Meclis Başkanı Hasan Karahasanoğlu ile birlikte kurulması düşünülen Tarım Hayvancılık Organize Sanayi ve ülke çiftçisinin genel durumuyla ilgili çarpıcı açıklamlarda bulundu.
Tarım ve Hayvancılık Organize Sanayi kuruluyor
Karaca, Karacabey ve Mustafakemalpaşa’ya önemli katkılar sağlayacak olan Tarım ve Hayvancılık Organize Sanayi’nin büyük bir ihtimalle TİGEM arazilerine kurulacağını belirtti.
İlk aşamada, Karacabey Kaymakamlığı vasıtasıyla dernek kurulması gerektiğini belirten Karaca, bu yönde başta Belediye Başkanı Ergün Koç olmak üzere, ilçedeki tüm zirai amaçlı sivil toplum kuruluşlarından destek geldiğini belirtti.
Gelişmiş tarım ülkelerinde uygulanan modelin gerçekleşmesi için AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’dan gayret beklediklerini vurgulayan Karaca, projeyi sonuna kadar desteklediklerini söyledi.
Tarım ve Hayvancılık Organize Sanayi için Valilik tarafından onaylanması beklenilen derneğin müteşebbis heyetinde şu isimler yer aldı; Belediye Başkanı Ergün Koç, Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Tezel, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Özer Matlı, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem İşcan, Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca, Belediye Encümen Üyesi ve Ziraat Odası 2. Başkanı Raif Kayacan, Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Saadettin İnce, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sefer Pullu, Çiftçi ve Besici M.Serdar Ün, Hayvan Yetişçileri Ziraat Odası Meclis Üyesi Naim Yılmaz, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kırmızı, Pankobirlik Başkanı ve Ziraat Odası Meclis Başkanı Hasan Karahasanoğlu, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Bertan, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri; Mehmet Durmaz, Vahap Aka, Ticaret Borsası Meclis Üyesi Halit Elbir, Karacabey Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Erdem, Karacabey Köyleri Damızlık Sığır Yetişçileri 2.Başkanı Celal Hoşça, Süt Hay. İşletmesi/İşletme Fak.Mez. Cemal Yenişar, Hayvan İşletme Sahibi Ziraat Mühendisi Caner Atış, KTSO Yönetim Kurulu Üyeleri; Necmi Akkuş, Naci Güncü, İsmail Ülker, Gölecik Grubu İçme Suyu Birliği Başkanı Cemal Erdem, Ova Köyleri Sulama Birliği Başkanı Sami Özseçen, Çiftçi-Ziraat Mühendisi Fatih Erdem, Çiftçi-Uluslararası İlişkiler Mezunu Ufuk Erdem, Çiftçi Faruk Çakır.
PANKOBİRLİK faizleri düşürdü
Balıkesir Bursa Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Odası Meclis Başkanı Hasan Karahasanoğlu, PANKOBİRLİK üyelerinin krizden çok fazla etkilenmemeleri için 07 Mayıs 2009’dan geçerli olmak üzere faiz oranlarını önemli ölçüde düşürdüğünü belirtti.
Buna göre Pancar Kooperatifi’nde geçerli faiz oranları; 30 güne kadar 0 (sıfır), 6 ay için yüzde 1,5, 9 ay yüzde 1,75, 12 ay yüzde 2 olurken, gecikme vade farkı aylık yüzde 2,90 olarak belirlendi.
Türkiyenin ekonomik krizde olduğunu vurgulayan Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca, bundan en çok etkilenen kesimin çiftçiler olduğuna dikkat çekti. Tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiğine işaret eden Karaca, “Şu ana kadar Ziraat Bankası’nın kredi borçlarını ertelemesi dışında hükümetimiz, sektöre yönelik bir önlem paketi çıkarmadı. Bizler de kendi başımızın çaresine bakmak için sivil tarım kuruluşlarını harekete geçirdik. Ziraat Odası olarak, 3 bankayla anlaşarak sıfır faizli, uzun vadeli tarım girdisi temin etmeye başladık. Bunun dışında, PANKOBİRLİK de, üyelerinin krizden etkilenmemeleri için faiz oranlarını düşürdü. Diğer sivil tarım kuruluşlarımızın da, üyelerine sahip çıkmasını istiyoruz. Hükümetten de, en kısa zamanda diğer sektörlerde yaptığı ÖTV ve KDV indirimlerinin çiftçiler için önemli olan girdilerden gübre ve mazotta uygulamasını bekliyoruz. Karacabey çiftçileri, girdilerinin yüzde 80’ini PANKOBİRLİK başta olmak üzere, Ziraat Odası ile Tarım Kredi Kooperatifleri’nden temin etmektedir” diyerek sözlerini tamamladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.