Tarım Ürünleri Çarşısı çıkar amaçlıdır!

 

Borsa Restoran İşletmecisi Ayhan Uz’dan projeye ağır eleştiri:

Karacabey Borsa Restoran İşletmecisi Ayhan Uz, Ticaret Borsası’nın inşaatına başladığı “Tarım Ürünleri Çarşısı”na tepki gösterdi. Projenin Borsa Restoran’a ait bahçeyi yok edeceğini belirten Uz, 2004’ten bu yana büyüttüğü ağaç ve çiçeklerin yok olmasına karşı çıktığını söyledi. Bahçenin yok olmasının maddi ve manevi zarar getireceğini savunan Ayhan Uz, bu projeye onay veren Borsa yöneticilerini eleştirdi.

            Ticaret Borsası’nın çok sayıda üyesi olduğunu ancak yapılacak olan Tarım Ürünleri Çarşısı’nda yalnızca 16 işyerinin bulunacağını belirten Uz, ortada etik dışı gelişmeler yaşandığını dile getirdi.

Bahçenin yok edileceğinden haberim yoktu!

Projenin bahçeyi yok edeceğini bilmediği için bu güne kadar sessiz kaldığını ifade eden Uz, “Burayı 2004 yılının Nisan ayından bu yana işletiyorum. İnanın hem işletmeye hem de çevreye çok emek verdim. Borsa’ya ait bahçenin güzelleşmesi için uğraştım. Ağaçlar diktim, çiçekler ektim, yeşile önem verdim. Ticaret Borsası’nın yapımına başladığı Tarım Ürünleri Çarşısı’nın bahçeye ve yeşile zarar vereceğini öğrenince tepkimi dile getirmek istedim.

Bende bir Borsa üyesiyim. Ancak bu konuda bana ve birçok üyemize detaylı açıklama yapılmadı. Basından ve kamuoyundan öğrendiğimiz kadarıyla biliyorduk. Açıkçası ilk olarak projede bahçenin yok olacağını bilmiyordum. Bu projede kişisel menfaatlerin ön planda olduğunu düşünüyorum. Çok sayıda Borsa üyesi varken, bu 16 işyeri kimlere verilecek. Bu işte etik dışı durumlar var” dedi.

Bertan ve meclis üyelerine tepki

Projeyle ilgili Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan ile bazı Belediye Meclis Üyelerini de eleştiren Ayhan Uz, “Başkan’ın projeyle ilgili imar değişikliği için bazı meclis üyelerini yemeğe götürdüğü şeklinde duyumlar aldım. Yeşile bu kadar önem veren Belediye, nasıl oluyor da bu imar değişikliğini kabul edebilir? Tarım Ürünleri Çarşısı, kişisel çıkarlar için yapılan bir yatırımdır. Halka bir yararı olmayacaktır.

Mısır Kurutma Tesisi’ne ne oldu? Ölü yatırım olarak yıllardır çalıştırılamıyor. Oysa bir proje yapılırken, ilçenin çıkarları düşünülmelidir. Bu bölgeye soğuk hava deposu, paketleme tesisi ya da bir süpermarket gibi halka yönelik yatırımlar gerçekleşemez mi? 16 kişi istedi diye güzelim bahçe yok edilmemelidir” diye konuştu.

            Borsa Restoran’a 2004’ten bu yana çok emek verdiğini yineleyen Ayhan Uz, “Borsa Restoran, herkes tarafından ‘Nezih bir ortam’ diye anılmaktadır. Buranın daha da güzelleşmesi adına hizmette sınır tanımadık. Gerek restoranımızın içini gerekse de dışına büyük emek verdik. Bahçemizde çeşitli cemiyetler de düzenlenmektedir. Böylesine güzel bir yerin yok edilmemesi gerekir. Burası Karacabey’e artı değer katmaktadır. Bu projeye karşıyım. Karacabey’in geleceği için düşünen herkes karşı çıkmalıdır” açıklamasında bulundu.  

            

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.