Tanrıverdi’den referandum değerlendirmesi

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi Pazar günü yapılan Anayasa değişikliği halk oylamasının ardından sonuç değerlendirmesi yaptı.
Tanrıverdi yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “16 Nisan 2017 Pazar günü yapılmış olan referandumun sonucuna Karacabey özelinden bakacak olursak, Karacabey’de %54 oranında ‘Hayır’ çıkmıştır. Öncelikle Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetlerine sahip çıkmaya çalışan Karacabeyli hemşerilerimize buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Devletin ve Belediyenin her türlü imkanını kullanan iktidar partisi mensuplarına karşın yürüttüğümüz kampanya sonunda, elde edilen bu sonuç, bizi Karacabey’de memnun etmiş, ancak ülke geneline baktığımızda üzmüştür. Çünkü referandum kampanyası süresince değinmiş olduğumuz, bu 18 maddelik değişiklik paketinin ülkemizi bir çok açıdan tehlikeli mecralara sürükleyebileceği kaygılarımız bu gün de aynen devam etmektedir. Hatta ilk örneklerini, biraz sonra anlatacağım gibi, 16 Nisan Pazar gününden yaşamaya başladık bile. Ayrıca referandum öncesi sık sık ”Karacabey’den güçlü bir evet çıkaracağız” diye basında yer alarak ortaya çıkanlar, bu gün ”1 Kasımdaki oyumuzu koruduk” diyerek teselli bulmaya kalkmışlardır. Sözlerinin altında kalmak veya bu yükten kurtulmak, kendilerinin bileceği bir iştir.
Referandumun sonucu ülke genelinde her ne kadar %51 oranında ‘Evet’ olarak açıklanmışsa da, oyunu evet olarak vermiş olan seçmenin bile içi bir türlü rahat etmemiştir. Yüksek Seçim Kurulu’nun; ülkemizin doğusundaki sandıkların kapanıp, sayım işleminin başlamış olduğu Saat 16:00’dan sonra kendisine yapılan başvuruyu değerlendirip, “Mühürsüz oy pusulası ve zarflarının geçerli kabul edileceği” açıklaması tüm ülke vatandaşlarımızın vicdanını derinden yaralamıştır. 18 maddelik değişiklik paketinin ilk maddesi; yargı organlarına atfen “Bağımsız” ibaresinin yanına “Tarafsız” ibaresinin eklenmesini öngörmekteydi. Ancak bir “Üst yargı organı” olan Yüksek Seçim Kurulu bağımsız olamadığı gibi tarafsız olamayacağını da, aldığı bu kararla henüz seçim sürerken ortaya koymuştur. Ülkemizin birleştirici ve bütünleştirici kişiliği olması gereken Cumhurbaşkanı ise, “Bağımsız ve tarafsız yargı en doğru kararları verecektir” gibi bir açıklama yapmak yerine “Atı alan Üsküdar’ı geçti” diyerek tartışmayı bitirmeye çalışmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı’nın at binme kaabiliyeti henüz bu milletin hafızasından silinmiş değildir.
Hitler’in propaganda bakanı Goebbels ve Adalet Müşaviri Dr. Frank, günümüzden 75 yıl önce Alman yargıçlarına şöyle sesleniyorlardı: “Kararlarınızı verirken, vicdanınıza göre değil, “Benim yerimde Führer oturuyor olsaydı nasıl karar verirdi?” diye düşünerek vereceksiniz!” Bu gün ülkemizde bir Goebbels aramaya gerek yoktur, çünkü Goebbels artık Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven’in vicdanı haline gelmiştir”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.