T.C. KARACABEY İCRA DAİRESİ 2013/778 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

1 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri: Bursa Karacabey İlçesi Kulakpınar Köyü Köycivarı mevkii 512 parselde 2.900.00m2 alanlı zeytin bahçesi vasfında, 2/4 hissesi borçlular adına tapuya kayıtlıdır. Parsel tapu kaydında olduğu gibi zeytin bahçesi olarak kullanılmaktadır. Parsel üzerinde 32 adet çeşitli yaşlarda zeytin ağaçları vardır. Kadastro yoluna cephesi yoktur. Güney yönüne %10 meyilli arazidir. Kuru tarıma elverişli Taşı –Tınlı toprak yapısına sahip arazidir. Köy yerleşik alanın 300.00mt mesafededir.
İmar Durumu: Karacabey Belediyesinden celbedilen imar durumu hakkındaki belgeye göre; imar planı ve mücavir imar alanı dışında kalmaktadır.
Kıymeti: 4.350,00 TL KDV Oranı: %18
1. Satış Günü: 27/03/2015 günü 10:20 – 10:25 arası
2. Satış Günü: 21/04/2015 günü 10:20 – 10:25 arası
Satış Yeri: Karacabey İcra Müdürlüğü Odası
2 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri: Bursa Karacabey İlçesi Kulakpınar Köyü Eski Bağlar mevkii 729 parselde 15.450.00m2 alanlı tarla ve zeytin bahçesi vasfında, 2/4 hissesi borçlular adına tapuya kayıtlıdır. Parsel üzerinde keşif tarihi itibarıyla çeşitli meyve ağaçları ve 2 yaş ile 30 yaşları arasında zeytin ağaçları ve 5 yaşlarında fıstık çamı ağaçları vardır. Parsel kuru tarıma elverişli arazidir. Parsel malik kendi imkanlarıyla civardaki kaynaklardan su getirip parsel içinde mevcut meyve ağaçlarına damlama sistemi sulama teşkilatı kurmuştur. Parselin yola cephesi yoktur. Parsel doğu yönüne %20 meyilli arazidir. Makineli tarım yapılması mümkün değildir.
İmar Durumu: Karacabey Belediyesinden celbedilen imar durumu hakkındaki belgeye göre; imar planı ve mücavir imar alanı dışında kalmaktadir.
Kıymeti: 30.900,00 TL KDV Oranı: %18
1. Satış Günü: 27/03/2015 günü 10:30 – 10:35 arası
2. Satış Günü: 21/04/2015 günü 10:30 – 10:35 arası
Satış Yeri: Karacabey İcra Müdürlüğü Odası
Satış şartları :
1 – İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı
ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2 – Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lâzımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3 – İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4 – Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefiller teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme acet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5 – Şartname, ilân tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6 – Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2013/778 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilân olunur.09/02/2015

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.