Sütaş’tan kadınlara süt sığırcılığı eğitimi

Sütaş Uygulamalı Eğitim Merkezi, “Güney Marmara Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet” kapsamında Balıkesirli kadın süt üreticilerine eğitim verdi. 4 günlük eğitimin ardından başarı gösteren kursiyerlere sertifika verilirken, yapılan sınavda dereceye girenler ise ödüllendirildi.
Balıkesir Altıeylül Belediyesi, ilçedeki kadın süt üreticilerine yönelik Sütaş Uygulamalı Eğitim Merkezi’nde kurs programı düzenledi. Sütaş’ın süt hayvancılığı uzmanlarının verdiği eğitimin sonunda yapılan sınavda başarı gösteren süt üreticilerine sertifika verilirken, ilk üçe giren kadınlar ise ödüllendirildi.
Kursun çok verimli geçtiğini dile getiren süt üreticileri, Sütaş’a teşekkürlerini ileterek “Aldığımız eğitim ile sığırlarımızın doğumdan büyümesine, beslenmesinden gelişmesine, yaşamaları gereken yerlerin koşullarından, verimli süt nasıl alındığına kadar birçok alanda bilgi sahibi olduk. Köyümüze döndüğümüzde komşularımıza öğrendiklerimizi anlatıp, onların da faydalanmasını sağlayacağız. Eğitimleri çok faydalı bulduk. Eğitimlerimiz sırasında ilgisini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Altıeylül Strateji Geliştirme Müdürü Özgür Aycil ise “Kadın süt üreticilerimiz sütün sağlıklı ve verimli elde edilebilmesi konusunda geniş bilgi sahibi oldu. Toplam 30 saat süren eğitimin ardından katılımcılarımız sertifikalarını aldı. Eğitim çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.