Sütaştan 33 üreticiye eğitim

Kocaeli’li çiftçiler, sertifikalarını aldı:

Köylerde tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla Sütaş tesislerindeki süt sığırcılığı eğitimine katılan çiftçiler, teorik ve pratik dersler sonunda sertifika aldı.

33 çiftçiye eğitim

Tarım ve Hayvancılık Şefliği personellerinden Veteriner Hekimler Hüseyin Uzuner, Selim Sandallı ve Tolga Korkmaz Ziraat Mühendisi Ataman Suat Şenol öncülüğünde 33 çiftçi Bursa Karacabey ilçesinde bulunan Sütaş Süt Hayvancılığı Eğitim Merkezinde eğitim aldı.

Bilimsel eğitim Kocaeli köylerinden toplam 33 üretici ile birlikte gerçekleştirilen eğitim programına çiftçilere Uludağ Üniversitesi veteriner ve ziraat fakültesi hocalarının da bulunduğu eğitmenler tarafından; İşletme planlaması ve hayvan refahı ve ahır hijyeni, suni tohumlama ve boğa seçimi yemler, yem bitkisi yetiştiriciliği, silaj yapımı, sürü yönetimi ve kayıt tutma Damızlık seçimi, hayvan besleme ve beslenme hastalıkları, bilgisayarlı rasyon hazırlama, buzağı bakım ve beslenmesi, Zoonoz hastalıklar ve korunma yolları, süt sağım kuralları ve mastitisten korunma yolları süt sağım ekipmanları bakımı ve kullanımı, hayvancılık desteklemeleri konuların da teorik ve uygulamalı birçok eğitim verildi.

Kadınlara süt eğitimi

Kandıra Pınarlı köyü muhtarı Hüseyin Gün, “4 günlük bu eğitim programının çok faydalı oldu, köylerde genelde süt ve süt hayvancılığı işinin kadınlar tarafından yürütüldüğü için bu eğitimin hanımlara da verilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Eğitime katılan çiftçiler; eğitimin faydalı olduğu ve yeni eğitimlerin özellikle besi hayvancılığı, arıcılık, yem bitkileri yetiştiriciliği, meyve sebze yetiştiriciliği, seracılık ve sulama konularıyla ilgili olmasının bölgemiz için ihtiyaç olduğunu bildirdiler ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesine böyle bir hizmetten dolayı teşekkür ettiler.

Eğitimler sürecek

Köye hizmet şube müdürlüğü Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme şefliği bünyesinde çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu konularda gerek kendi köylerinde gerekse il içinde veya il dışında uygulamalı ve teorik eğitimlerin devam edeceği çiftçilerimize bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi kentteki tüm köylerde bilimsel tarım ve hayvancılığın gelişmesini sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Tarım ve hayvancılığı geliştirme şefliği tarafından yürütülen çalışmalarda vatandaşlara bilgilendirmeler yapılıyor. Toprak analizi nasıl yapılır, hayvan yetiştirme, bitki koruma, hayvan barınakları gibi çok çeşitli konularda bilimsel veriler, vatandaşlara seminerler aracılığı ile iletiliyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.