Sütaş’ın deneme parsellerinde inceleme

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Sütaş A.Ş. tarafından Buğdayda Organik ve Orgonaminarel gübrelerin kullanımının yaygınlaştırılması için Nilüfer’in Doğanköy Mahallesi’nde üretici şartlarında buğday yetiştiriciliğinde yapılan deneme parsellerinde incelemelerde bulundu.

Teknik incelemeye İl Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Şenyürek, Sütaş A.Ş. ENFAŞ Genel Müdürü İlker İhsan Çabukol, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer Doğan ve kurumların teknik elemanları katıldı.

Tarımsal Üretimde toprak verimliliğine büyük etkileri olan toprak organik madde kapsamının önemine vurgu yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Aygül, “Ülkemiz toprakların % 1-2 düzeyinde olan organik madde miktarının % 3-4’lere yükseltilmesi, toprak verimliliğinin arttırılması ve sürekli kılınması en büyük hedefimizdir. İlimizde bulunan büyükbaş hayvan varlığını ve işletmelerinin çıktılarını en iyi şekilde değerlendirerek toprağa kazandırmak bu açıdan son derece önem arz etmektedir. Çiftçi şartlarında oluşturduğumuz bu deneme parsellerden alınacak başarılı sonuçlar, diğer çiftçilerimiz için de örnek ve yol gösterici olacaktır.” dedi.

Altı farklı deneme parselinde yapılan uygulamalar ve ürün durumu ile bilgi alan İl Müdürü Aygül, diğer ürünlerde de aynı denemelerin yapılması, gelişme süreçlerinin yakından takip edilerek raporlanması talimatı vererek incelemelerini tamamladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.