Sütaş, “Düşük Karbon Kahramanı”

Süt ve süt ürünleri sektörünün önde gelen lider markası Sütaş, Çiftlikten Sofralara Atıktan Enerji Elde Edilmesi Projesi ile Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından Düşük Karbon Kahramanı seçildi.
Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D), karbon ayak izini azaltarak iklim değişikliğiyle mücadeleye destek olan kuruluşları bir kez daha ödüllendirdi. Dernek, karbon salımını düşürerek iklim değişimine karşı mücadelede örnek olan 19 kuruluşa “Düşük Karbon Kahramanı” ödülü verdi.
SÜT-D Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, sanayi alanındaki büyümenin düşük karbon ekonomisine paralel şekilde ilerlemesi gerektiğini ifade etti.
Ödül alanlar arasında sanayide enerji verimliliği uygulayan projelerinin öne çıktığını kaydeden Karaosmanoğlu, “Sadece bugünü değil, yarınını da düşünen sürdürülebilirlik yönetim stratejisiyle ilerleyen karbon cimrilerini ödüllendirdik. Karbon azaltımı konusundaki eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarıyla SÜT-D’nin sürdürülebilirlik yaşam kültürü kazandırılması eylemine katkı yaptık” dedi.
Sütaş, 4. İstanbul Karbon Zirvesi kapsamında karbon emisyonunu azaltan projelere verilen Düşük Karbon Kahramanı Ödülü’ne layık görüldü.
Çiftlikten Sofralara entegre iş modeli kapsamında, çiftliklerinin gübrelerinden ve fabrikalarının organik atıklarından yenilenebilir enerji üreten Sütaş, 2016 yılında elektrik ihtiyacının yüzde 65’ini karşılamayı başardı. Böylece, 3 milyon ağacın temizlediği kadar sera gazı salımını engellemiş oldu.
Karbon emisyonunu azaltan 42 projenin aday olduğu yarışmada, Sütaş, iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı sağlayan bu çalışmalarıyla Düşük Karbon Kahramanı seçildi. Düzenlenen törende ödülü, Sütaş Grup adına, Enerji Faaliyetleri A.Ş. Genel Müdürü İlker İhsan Çabukol, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Dr. Oğuz Can’dan aldı.
Sütaş, iddialı sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında, 2020 yılına kadar enerji ihtiyacının yüzde 100’ünü çiftliklerinin gübrelerinden ve fabrikalarının organik atıklarından üreterek, 10 milyon ağacın bir yılda temizleyebileceği kadar sera gazı salımını engelleyecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.