Süt Kupası Hamidiye’nin

Karacabey’de giderek ivme kazanan Süt Kupası’nın 3.sünü coşku içinde geride bıraktık.

            Sultaniye ile Ortasarıbey Köylerinde başlayan zorlu maratonun final karşılaşması 25 Aralık Pazar günü M.Fehmi Gerçeker Stadı’nda yapıldı.

            Köyler Ligi Süt Kupası’nın şampiyonunu belirleyecek olan final karşılaşması Hamidiyespor ile Yenikaraağaçspor’un heyecan dolu mücadelesine sahne oldu.

            Hava soğuk mu soğuk!

            Tribünler dondurucu soğuğa karşın dolu mu dolu!

            Futbolseverler eksi üç derecede oynanan eşit güçlerin çekişmeli mücadelesinden keyif aldı.

            Nefesleri kesen doksan dakikanın ilk yarısında Yenikaraağaç biraz daha etkili görüldü. Ancak ilk yarı 0-0’la kapandı.

            İkinci yarıda ise roller değişti. Bu kez üstün olan ve pozisyon bulan taraf Hamidiye oldu.

            Hamidiyespor golü de buldu. İkinci, üçüncü golü atabilecek ataklar da geliştirmesine karşın son vuruşlarda başarı sağlayamadı. Hamidiye sürekli yüklenirken son dakikada meşin yuvarlağı kalesinde gördü.

            Beklenmedik golden sonra karşılaşma 1-1 sona erdi.

            Normal sürede eşitlik bozulmayınca iki takımın umudu uzatmalara kaldı. Uzatma dakikalarında da gol sesi çıkmayınca şampiyonu penaltı atışları belirledi.

            İki yıldır kupayı finalde yitiren Yeşil Beyazlılar, penaltı atışlarında üstünlük sağlayınca(3-1), bu kez köyüne mutlu dönen takım oldu.

            2.5 ay süren maratonun sonunda Hamidiyespor Süt Kupası’nı müzesine taşırken, Yenikaraağaç 2. Ortasarıbey ise 3. oldu.

            Centilmenlik içinde geçen başarılı bir organizasyonu geride bırakmanın huzurunu yaşadıklarını belirten Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Ayhan Sağlam “Dostluk ve kardeşliği pekiştiren güzel bir etkinlik oldu. 550 kardeşimiz sporun içinde aktif yer alırken, binlerce futbolseverimiz yeşil alanlara koştu. Takımlarını centilmence destekledi. Sporu yaygınlaştırmış ve geniş kitlelere ulaştırmış olmanın gururunu taşıyoruz. Üç yıl önce başlayan Köyler Ligi’nin bu günlere ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür borçluyuz” dedi.

            Süt Kupası’nın ana sponsoru Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Erdem, Köyler Ligi’nin amatör spora yaptığı katkılara dikkat çekti ve Köylerdeki gençlerin boş zamanlarını spor yaparak geçirmelerinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Erdem, Köyler Ligi’nin büyük ilgi görmesinden ve Türkiye’ye örnek gösterilmesinden onur duyduklarını söyledi.

            Kaymakam Dursun Balaban, Köyler Ligi’nde amaca ulaşıldığına vurgu yaparken, güzel organizasyonun gerçekleşmesine katkı verenlerin ileride şükranla hatırlanacağını hatırlattı.

            Sporun yararlarına değinen AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı ise “Birlik, beraberlik içinde centilmence geçen futbol karşılaşmaları izledik. Bu güzelliği yaratanlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Karacabey’in bu organizasyonla Türkiye’nin her köşesinde konuşuluyor olması gurur vericidir. Soğuk havada heyecan dolu bir final karşılaşması izlerken ısındık. Turnuvaya katılan tüm takımların yöneticilerini ve sporcularını kutluyorum” dedi.

            Ayhan Sağlam, Mehmet Erdem, Dursun Balaban ve Önder Matlı’nın Köyler Ligi’nin güzelliklerini anlatan konuşmalarından sonra Şampiyon Hamidiye, 2. Yenikaraağaç, 3. Ortasarıbey aldıkları anlamlı kupalarla turnuvanın tarihine isimlerini yazdırmayı başardılar.

            Göz kamaştıran kokteyl

          Karacabey Süt Üreticileri Birliği’nin omuzladığı Köyler Ligi’nin sona ermesinden 15 gün sonra düzenlenen kokteylde, dereceye giren takımlar özel kurumların ödül yağmuruna boğuldu.

            Sütaş’ın sponsorluğunda düzenlenen gece görülmeye değerdi.

            Bursa Milletvekillerinden Önder Matlı (AKP), Turhan Tayan (CHP), Kemal Ekinci (CHP), Necati Özensoy (MHP)’un da katıldığı geceye yüzlerce konuk destek verdi.

            Aslında tüm destekler Köyler Ligi’nin kalıcılığından yanaydı.

            Köyler Ligi’nin mayası tuttu.

            Karacabey’e yeni bir heyecan geldi. Boş zamanlarını daha iyi değerlendirmeye başlayan gençlerimizin önü açıldı.

            Sıra, kıvılcımın ateşe dönüşmesine geldi.

            Örnek: Sultaniye Köyüdür! Sultaniye sahası geçen yıl ışıklandırıldı. Geceleri de futbol oynamaya başlayanlar arasındaki yarış hızlandı. Her yıl, bir yada iki köyümüzün futbol sahalarına ışıklandırma yapılması, sporcularımızın ve hakemlerimizin giyinebileceği küçük küçük barakalar kazandırılması, Köyler Ligi’ne katılan takımlarımız için sanıyorum en anlamlı ödül olacaktır.

            Böylece kurumsallaşma başlayacaktır. Spor yapan gençlerimizin sayısı ise her gün biraz daha artacaktır.

            Köyler Ligi’nde emeği bulunanlara ne kadar teşekkür etsek azdır.

            Yaşasın Süt Kupası!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.