Sürücülere yılbaşı uyarısı

Karacabey Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Ramazan Bay, yılbaşı gecesi alkollü araç kullanmamaları konusunda sürücüleri uyardı ve vatandaşlardan da toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini istedi.
Başkan Ramazan Bay yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl Türkiye’de alkollü araç kullanmaktan ceza kesilen sürücü sayısının bir önceki yıla göre yüzde 10,4 azalarak 125 bin 420’ye düştüğünü ifade etti. Düşüşün, alınan tedbirlerden kaynaklandığının altını çizen Bay, bu yılın 10 ayında yaşanan ölümlü ve yaralamalı 156 bin 544 kazaya karışan sürücülerden 3 bin 235’inin alkollü olduğunun tespit edildiğini kaydetti.
Sürücülere uyarılarda bulunan Bay, “Yılbaşı gecesi yapılacak kontrollerde alkollü araç kullandığı tespit edilenlerin hem ceza ödemek zorunda kalacaklarını hem de ehliyetlerine el konulacağını hatırlatırım. Yeni yıla mutlu ve huzurlu girmek istiyorsanız alkollü araç kullanmayın” ifadelerini kullandı.
Bay, yılbaşı gecesini dışarıda geçirecek vatandaşların kendi araçlarını kullanmamalarının ve ulaşımda toplu taşıma araçlarını tercih etmelerinin önemine işaret ederek, il ve ilçedeki taksi duraklarının 24 saat boyunca hizmet vereceklerini bildirdi.
Vatandaşların İl ve İlçe Emniyet Müdürlükleri tarafından alınan tedbirlere uyarak, gerektiğinde yetkililerden yardım talebinde bulunmalarını isteyen Bay, “Çünkü yeni bir yıla üzülmeden, mutlu ve huzurlu girmek istiyorsak bu kurallara mutlaka uymak zorundayız” değerlendirmesinde bulundu.
Bay, yılbaşı gecesi yollarda oluşacak buzlanmaya da dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, ölümlü trafik kazalarının en büyük sebebinin alkol ve tedbirsizlik olduğuna dikkat çekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.